DAN PLANETE ZEMLJE: Srpski umetnik ZADIVIO skulpturom od 8 metara, pa poručio: Ovaj otpad nije igračka! (FOTO)

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Danas se u svetu obeležava Dan planete Zemlje, a ovaj put pod sloganom "Uložimo u našu planetu".

Svake godine na ovaj dan se skreće pažnja na važnost očuvanja planete, na smanjenje svih vrsta zagađenja i stvaranja zdrave životne sredine za ljudski rod.

Ovogodišnja tema ukazuje na neophodnost ličnih akcija za očuvanje Zemlje, ali i skreće pažnju na potrebu da se okrenemo zelenim i održivim poslovima i preduzećima koja kroz svoje poslovanje brinu o budućnosti i preostalim resursima, kako bi se doprinelo izgradnji zdravijih gradova, država i ekonomija.

Ovim povodom, srspki umetnik Pijanista, koji je poznat po svojim brojnim umetničkim delima i performansima, na jednoj deponiji je napravio skulpturu od kartona za reciklažu koja ima čak osam metara, čime je ukazao na važnost reciklaže, mapiranja deponija, i očuvanja životne sredine.

- Danas je Dan planete Zemlje, a ovo je ECO čikica visine osam metara napravljen, od kartona za reciklažu, da bi se mapirale divlje deponije i na taj način podigla svest o važnosti edukacije o upravljanju otpadom i čuvanju životne sredine kod najmlađih. Inspiracija za rad je čuveni LEGO čikica, koga sam uzeo kao simbol edukacije kroz igru tokom odrastanja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Andrej Josifovski - PIJANISTA (@pijanistq)

Čikica će uskoro imati još dva preoblačenja. Ovo nije plaćena reklama, ovo je borba za zdravu životnu sredinu - napisao je Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista na svom Instagram profilu, pa dodao:

 - Ovaj OTPAD nije IGRAČKA.

Agroinfo.rs

DAN PLANETE ZEMLJE: Srpski umetnik ZADIVIO skulpturom od 8 metara, pa poručio: Ovaj otpad nije igračka! (FOTO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kada postoje posebni kontejneri u njihovom naselju, građani su više nego spremni da razdvajaju otpad u domaćinstvima.

Tokom 2021. godine u Republici Srbiji sektori ekonomskih delatnosti stvorili su 69,6 miliona tona otpada. Ukupno je tretirano 64,5 miliona tona otpada, pri čemu je reciklirano 16,7% više otpada u odnosu na prethodnu godinu, objavio je Republički zavod za statistiku.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji objavio je Javni poziv – Izazov za inovacije za čistiji vazduh. Podršku pruža Evropska unija u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i Evropskom investicionom bankom (EIB).

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ ove godine biće održana od 24. juna do 3. jula, 12. put, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. Prijave za učešće otvorene su do 20. maja.

Finski naučnici su došli do neverovatnog otkrića koje pokazuje da bi se zagađenje od poljoprivrede redukovalo za 80 odsto ukoliko bi ljudi u Evropi smanjili konzumaciju stočarskih proizvoda.

Pravila vezana za boravak u prirodi nisu tu da nas ograniče i spreče da uživamo, već da nas podsete da čuvanjem prirode dajemo lični doprinos i za očuvanje planete.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета