Foto: Univerzitet Kalifornija

Foto: Univerzitet Kalifornija

Iako su ruže u punom cvetanju, a cvetovi krupni i mirisni, neophodno je pratiti izgled lišća, jer se na njemu najpre pojave znakovi bolesti

.

Spasite ruže od ove bolesti

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sa prvim danima proleća je već moguće posaditi ruže. Izaberite svoje omiljene boje i bacite se na posao!

Potrošnja cveća je u porastu i u svetu i u Srbiji, a godišnje stope rasta su oko 10 odsto. Promet premašuje 200 milijardi evra na svetskom i oko 27 miliona evra na domaćem tržištu, a naša zemlja ima dobar potencijal za razvoj hortikulture.

Đubriva mogu da izazovu brz rast biljaka koje mogu privući štetočine. Pored toga, velika upotreba hemikalija može izazvati fleke na stablu i listovima. Stoga, uvek je bolja opcija da koriste prirodno đubrivo za zemljište gde gajite vaše ruže.

Prilikom kontrole jednog javnog carinskog skladišta u Beogradu, carinici su zaplenili gotovo 100.000 ruža i drugog rezanog i saksijskog cveća iz Holandije, a prekršaj je načinjen jer je uvoznik prijavio svega petinu robe.

Mnogi ljudi veruju da su njihove bašte premale za ruže ili da su ruže zamorne i da zahtevaju mnogo rada. Međutim, postoji mnogo patuljastih vrsta koje lepo cvetaju, predivno mirišu i dosta su otporne, odnosno traže vrlo malo pažnje.

Biljka koja voli osunčanu stranu sa dovoljno vlage u zemlji. Cvetovi se pojavljuju u pazuhu listova bele, roze ili ljubičaste boje.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета