Carinici zaplenili 100.000 ruža i drugog saksijskog cveća iz Holandije

Foto: carina.rs

Foto: carina.rs

Prilikom kontrole jednog javnog carinskog skladišta u Beogradu, carinici su zaplenili gotovo 100.000 ruža i drugog rezanog i saksijskog cveća iz Holandije, a prekršaj je načinjen jer je uvoznik prijavio svega petinu robe.

Prekršaj koji su otkrili carinici prilikom kontrole skladišta odnosi se na prijavljivanje tek petine robe koja je nađena. Uvoznik je, naime, prijavio 19.500 ruža i hrizantema, vrednosti oko 3.000 evra, dok je fizičkom kontrolom utvrđen "višak" robe, tj. oko 100.000 komada rezanog i saksijskog cveća koje nije prijavljeno, a čija će vrednost naknadno biti utvrđena.

Pred nadležnim sudom je pokrenut prekršajni postupak protiv uvoznika, a do njegovog okončanja zaplenjena roba će biti privremeno zadržana.

Agroinfo.rs

Carinici zaplenili 100.000 ruža i drugog saksijskog cveća iz Holandije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlada Srbije donela je odluku po kojoj od 1. januara 2023. godine nema carine na uvoz svinja.

Sa prvim danima proleća je već moguće posaditi ruže. Izaberite svoje omiljene boje i bacite se na posao!

Potrošnja cveća je u porastu i u svetu i u Srbiji, a godišnje stope rasta su oko 10 odsto. Promet premašuje 200 milijardi evra na svetskom i oko 27 miliona evra na domaćem tržištu, a naša zemlja ima dobar potencijal za razvoj hortikulture.

Đubriva mogu da izazovu brz rast biljaka koje mogu privući štetočine. Pored toga, velika upotreba hemikalija može izazvati fleke na stablu i listovima. Stoga, uvek je bolja opcija da koriste prirodno đubrivo za zemljište gde gajite vaše ruže.

Mnogi ljudi veruju da su njihove bašte premale za ruže ili da su ruže zamorne i da zahtevaju mnogo rada. Međutim, postoji mnogo patuljastih vrsta koje lepo cvetaju, predivno mirišu i dosta su otporne, odnosno traže vrlo malo pažnje.

Iako su ruže u punom cvetanju, a cvetovi krupni i mirisni, neophodno je pratiti izgled lišća, jer se na njemu najpre pojave znakovi bolesti

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета