Carinici zaplenili 100.000 ruža i drugog saksijskog cveća iz Holandije

Foto: carina.rs

Foto: carina.rs

Prilikom kontrole jednog javnog carinskog skladišta u Beogradu, carinici su zaplenili gotovo 100.000 ruža i drugog rezanog i saksijskog cveća iz Holandije, a prekršaj je načinjen jer je uvoznik prijavio svega petinu robe.

Prekršaj koji su otkrili carinici prilikom kontrole skladišta odnosi se na prijavljivanje tek petine robe koja je nađena. Uvoznik je, naime, prijavio 19.500 ruža i hrizantema, vrednosti oko 3.000 evra, dok je fizičkom kontrolom utvrđen "višak" robe, tj. oko 100.000 komada rezanog i saksijskog cveća koje nije prijavljeno, a čija će vrednost naknadno biti utvrđena.

Pred nadležnim sudom je pokrenut prekršajni postupak protiv uvoznika, a do njegovog okončanja zaplenjena roba će biti privremeno zadržana.

Agroinfo.rs

Carinici zaplenili 100.000 ruža i drugog saksijskog cveća iz Holandije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Mnogi ljudi veruju da su njihove bašte premale za ruže ili da su ruže zamorne i da zahtevaju mnogo rada. Međutim, postoji mnogo patuljastih vrsta koje lepo cvetaju, predivno mirišu i dosta su otporne, odnosno traže vrlo malo pažnje.

Iako su ruže u punom cvetanju, a cvetovi krupni i mirisni, neophodno je pratiti izgled lišća, jer se na njemu najpre pojave znakovi bolesti

Sve što treba da znate o uzgoju ruža - pravilna sadnja i nega. Ukoliko želite da vam uspe koren ruže ne sme da bude na suncu.

U prvoj godini posle sadnje najvažnije je obezbediti nesmetan razvoj i produktivnost ruža. Zbog toga se nezi sadnica mora pokloniti posebna pažnja.

Pored industrijski proizvedenih preparata u organskoj proizvodnji se u velikoj meri koriste biljni preparati napravljeni na samom gazdinstvu. Evo i koji.

Da bi vam ruže bile zdrave, da redovno cvetaju, a da cvetovi budu krupni, morate ih zaštititi od bolesti i štetočina

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета