Državno poljoprivredno zemljište u Boljevcu, Smederevu, Žitorađi i Titelu ponuđeno u zakup

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Raspisani su oglasi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradu Smederevu i opštinama Boljevcu, Žitorđi i Titelu.

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koje se nudi u zakup na području grada Smedereva 1.444 hektara. Period zakupa je 15 godina, osim za jedinice javnih nadmetanja u katastarskim opštinama Kulič, Osipaonica, Smederevo, Skobalj i Šalinac gde je u toku postupak komasacije, pa je period zakupa za ova javna nadmetanja 1 godina. Rok za prijavu na nadmetanja u Smederevu ističe 01.11.2021. u 14 časova.

Žitorađa i Boljevac sprovode drugi krug nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. U Žitorađi je u ponudi ukupno 173 ha, dok je u Boljevcu ukupna površina koja se nudi u zakup 1.317 ha. Period zakupa je 15 godina. Zainteresovani zakupci se mogu prijaviti putem aplikacije Digitalno javno nadmetanje najkasnije do 12 časova dana 04.11.2021. u Žitorađi, odnosno 10.11.2021. u 14 časova u Boljevcu.

U Titelu je raspisan oglas za treći krug javnih nadmetanja, koji se sprovodi po uslovima drugog kruga. Ukupno se nudi nepunih 19 ha, raspoređenih u 33 jedinice javnih nadmetanja, a period zakupa je takođe 15 godina. Rok za prijavu ističe 28.10.2021. godine.

S obzirom da se radi o drugom, odnosno trećem krugu nadmetanja, svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji žele da učestvuju u nadmetanju, neophodne je da ispune samo jedan uslov: da imaju registrovano gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Državno poljoprivredno zemljište u Boljevcu, Smederevu, Žitorađi i Titelu ponuđeno u zakup

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Zrenjaninu je 30. marta objavljen je oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u dugom krugu javnih nadmetanja za područje grada, a ukupna površina koja je raspoloživa za davanje u zakup iznosi 7.783 hektara.

Javni oglasi za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta prethodnih dana su raspisani u gradovima Somboru, Subotici i Kikindi, kao i u opštinama Bačka Topola, Irig i Šid. U pitanju je prvi krug javnih nadmetanja, navodi se na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište

Sve je spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta u Pančevu gde je u ponudi 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Drugi krug javnih nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradovima Vranje i Valjevo, kao i u opštinama Surdulica, Ćićevac, Bojnik, Sokobanja i Sjenica, biće održan u predstojećem periodu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета