Prvi krug nadmetanja za državno zemljište u Somboru, Subotici, Irigu, Kikindi

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Javni oglasi za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta prethodnih dana su raspisani u gradovima Somboru, Subotici i Kikindi, kao i u opštinama Bačka Topola, Irig i Šid. U pitanju je prvi krug javnih nadmetanja, navodi se na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište

Na području grada Sombora ukupno se nudi u zakup površina od nešto više od 7.500 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Ukupno je oglašeno 1.230 jedinica javnih nadmetanja u svim katastarskim opštinama. Period zakupa je godinu dana za većinu jedinica javnih nadmetanja, osim za 52 nadmetanja gde je period zakupa 15 godina, odnosno 19 nadmetanja koja su oglašena na period zakupa od 30 godina.

Subotica u ponudi ima 1.467 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta, raspoloživog za davanje u zakup. Perid zakupa za sve jedinice javnih nadmetanja je 15 godina.

U Kikindi se ukupno nudi 2.650 hektara državnog zemljišta, raspoređenih u 464 nadmetanja po godišnjem programu za agroekonomsku 2022. godinu i 10 nadmetanja iz prethodih godišnjih programa. Period zakupa za većinu jedinica javnih nadmetanja je 15 godina, dok je ukupno 49 nadmetanja oglašeno na period zakupa od godinu dana.

U Šidu je oglašeno 1.257 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, sa periodom zakupa na godinu dana za sve jedinice javnih nadmetanja. Bačka Topola u ponudi ima nešto manje zemljišta, oko 259 hektara, kao i opština Irig, gde je oglašeno 395 hektara državnog zemljišta. Period zakupa za sve jedinice javnih nadmetanja u ovim opštinama je 15 godina.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači uslove učešća u prvom krugu javnog nadmetanja mogu pronaći u oglasima, objavljenim na zvaničnoj veb stranici Uprave za poljoprivredno zemljište.

Uprava napominje da se javno nadmetanje sprovodi isključivo digitalnim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje. Zainteresovani ponuđači na jednostavan način, putem računara ili mobilnog uređaja, šalju ponude na način koji garantuje potpunu transparentnost i zakonitost sprovođenja postpupka javnog nadmetanja. Sva pravna i fizička lica, zainteresovana za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, u aplikaciji Digitalno javno nadmetanje mogu dobiti sve informacije o zemljištu koje je predmet ponude, uključujući i geografski prikaz parcela na satelitskim podlogama, što im omogućava da utvrde tačan položaj, izgled i lokaciju zemljišta na terenu.

Rok za prijavu na nadmetanja je 27.01.2022. godine u Kikindi, Šidu i Bačkoj Topoli, u Irigu je to 02.02.2022, u Subotici 03.02.2022. godine, dok zainteresovani ponuđači sa područja Sombora svoje prijave mogu slati do 07.02.2022. godine.

agronews.rs

Prvi krug nadmetanja za državno zemljište u Somboru, Subotici, Irigu, Kikindi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Zrenjaninu je 30. marta objavljen je oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u dugom krugu javnih nadmetanja za područje grada, a ukupna površina koja je raspoloživa za davanje u zakup iznosi 7.783 hektara.

Sve je spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta u Pančevu gde je u ponudi 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Drugi krug javnih nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradovima Vranje i Valjevo, kao i u opštinama Surdulica, Ćićevac, Bojnik, Sokobanja i Sjenica, biće održan u predstojećem periodu.

U godini koja je na izmaku otkriveno je novih 1.319 parcela napuštenog državnog poljoprivrednog zemljišta. Ove vrste terenskih provera obavljaju se u cilju što boljeg iskorišćavanja resursa, radi razvoja poljoprivrednog sektora i privlačenja novih investicija, kažu iz Ministarstva poljoprivrede.

Raspisani su oglasi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradu Smederevu i opštinama Boljevcu, Žitorđi i Titelu.

Od 750 hektara pašnjaka, koliko su stočari u selu Dobrica kod Alibunara imali do pre dve godine, sada nemaju gotovo nijedan. Država ih je, tvrde, svesno ostavila bez tog zemljišta i bez mogućnosti da svojim porodicama obezbede osnovne egzistencijalne uslove, jer je mnogima od njih stočarstvo jedini izvor prihoda.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета