Delotvoran trik za uspavljivanje pomoću ove salate

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Da zelena salata pomaže u uspavljivanju prva je na Tiktoku pokazala korisnica @Shapla Hoque, a čini se da je podržavaju i stručnjaci.

U video-snimku koji je sa 4,8 miliona pregleda brzo postao viralan, korisnica Tiktoka oprane listove salate prelije vrućom vodom u koju je još, samo zbog ukusa, dodala i vrećicu čaja od nane. Napitak ju je navodno odmah uspavao.

„Odmah sam kupio 30 pakovanja salate!“, napisao je jedan korisnik, dok se druga korisnica oglasila napisavši da joj je to mama uvek kuvala kada nije mogla da spava.

Prema studijama iz 2013. i 2017. salata, posebno vrsta ‘romain’, sadrži mlečnu tečnost ‘lactucarium’, koja izaziva san i ublažava bol.

– Lactuca sativa (zelena salata) iz porodice Compositae poznata je po svojim lekovitim svojstvima, a dugo se govorilo da ima sedativno-hipnotičko delovanje – piše u poslednjoj studiji, prenosi LadBible.

Rezultatite studije pokazuju da je zelena salata, posebno spomenuta sorta, bogat izvor izvor antioksidativnih polifenola koji pospešuju bezbrižan i konstantan san.

Ipak, pre nego što se odlučite da isprobate ovaj način uspavljivanja, ne bi bilo loše da portražite mišljenje svog lekara ili stručnih lica.

Agroinfo.rs/aska.rs

Delotvoran trik za uspavljivanje pomoću ove salate

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedna žena, pod imenom Lama je na Tik Toku, pokazala kako pomoću jednostavnog trika da uvek imate odličnu salatu i svežu salatu koja može trajati i do mesec dana.

Meksička salata je veoma zdrava, a njene nutritivne i vitaminske vrednosti zavise od njenog sastava.

Najveće količine zelene salate iz Južnog Pomoravlja izvezu se u Poljsku i Rumuniju, a razlog tome je što je nema u dovoljnim količinama u zemljama u okruženju.

Rimska zelena salata ima najviše hranljivih sastojaka od svih vrsta zelenih salata, preporučuje se konzumiranje crvenih i tamnije zelenih vrsta zelene salate, jer sadrže više hranljivih satstojaka.

Ovo povrće može da se gaji cele godine, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, ali treba pažljivo odabrati sortu

Uzgoj povrća u saksijama i kontejnerima nije samo za ljude iz urbanih sredina bez prostora za „pravu“ baštu. Ljudi sa bolovima u leđima ili kolenima kojima je otežano savijanje i kopanje često se okreću ovoj vrsti povrtarstva. Zato je ovo povrće idealno za njihov način baštovanstva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета