Kafa od brokolija zvuči primamljivo, zar ne?

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Ova neočekivana mešavina osmišljena je u Australiji, dok su se naučnici vodili samo najboljim namerama.

Interesovanje za zdrav način života i pravilnu ishranu samo se povećava iz godine u godinu, ali u isto vreme ljudi i dalje često nisu u mogućnosti da jedu preporučenu količinu povrća. Brokoli kao piće pomoći će u popunjavanju te praznine.

Za ovaj napitak vam nije potreban svež brokoli, jer ovo nije smuti. Prvo povrće treba osušiti, a zatim ga samleti u fini prah, koji se dodaje u kafu. Štaviše, samo dve kašike ovog zelenog praha imaju nutritivne vrednosti koje će vam pomoći da unesete sve neophodne elemente u svoj organizam.

Postoji još jedan snažan argument u korist nove “zelene” kafe – retko ko redovno jede brokoli. Ovo povrće je gost na stolu samo s vremena na vreme, a kafa je mnogo popularnija.

Ako vam je teško da zamislite kafu od brokolija, možete početi sa drugim opcijama. Brokoli u prahu je definitivno zdrav – i može biti zanimljiv sastojak istog smutija, kao dodatak žitaricama ili pireu od avokada. Ovaj prah se može čuvati mnogo duže od običnog povrća, a polje za eksperimentisanje sa ukusima i jelima sada je mnogo veće.

Kafa od brokolija zvuči primamljivo, zar ne?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Postoje brojni načini da se ujutru lako probudite, a da to nije kafa. Ovi načini su idealni za sve one koji ne vole ovaj crni napitak ili koji žele da smanje konzumaciju.

Kafa je zdrava namirnica koja je sinonim za jutarnji napitak koji razbuđuje. Međutim, studije otkrivaju da ona može smanjiti rizik od moždanog udara, a poznato je i koliko šoljica dnevno treba popiti u ove svrhe.

Ukoliko imate problema sa crevima, teško varite hranu ili imate zatvor, evo jednostavnog i zdravog recepta da rešite ove probleme, ali i da izgubite višak kilograma.

Kafa je vrlo popularan napitak, ali od jedne biljke je posebno zdrava i lekovita. U pitanju je cikorija ili radič, a u nastavku pročitajte kako da je napravite.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета