MED OD RUZMARINA za sve one koji imaju kardiovaskularne probleme

Foto:unsplash.com

Foto:unsplash.com

Ruzmarin je lekovita, aromatična biljka koja se koristi u fitoterapiji, kozmetici i vrlo je popularan začin. Med od ruzmarina poboljšava cirkulaciju, pa je dobar izbor za sve one koji imaju kardiovaskularne probleme.

Med koji se dobija od cvetova ruzmarina je svetložute boje i veoma je sladak, sa jakim ukusom. Med od ruzmarina poboljšava funkcije jetre tako što podstiče stvaranje žuči. Na taj način se poboljšava loše varenje i snižava visok krvni pritisak. Uzimanje jedne ili dve kašičice meda ružmarina nakon obroka vrlo je  korisno u slučaju probavne smetnje, teške probave i gorušice a dobar je i za smirenje.

Med od ruzmarina je idealan prirodni proizvod u slučaju respiratornih oboljenja zbog svojih prsnih, antiseptičkih i balzamičkih svojstava. Zbog toga je veoma zanimljiv kao tradicionalni lek kod prehlade, kašlja, bronhitisa, prehlade i gripa. Veoma je koristan kada je u pitanju poboljšanje pamćenja i ublažavanje senilne demencije.

Med od ruzmarina je idealna prirodna namirnica u spoljašnjem lečenju raznih kožnih oboljenja i tegoba , pa, na primer, daje antiseptička, lekovita i osetljiva svojstva. Zbog toga je idealan kada je u pitanju ublažavanje posekotina, malih rana i ogrebotina.

MED OD RUZMARINA za sve one koji imaju kardiovaskularne probleme

Komentari

cheapest cialis generic online 2 Crystalline fumarate Potentiometric titration in 0

alcohol, cigarettes, prescription illicit drugs order priligy online

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kupus je veoma zdrav i pun vitamina, ali da bi uspeo u bašti nije samo potrebno brinuti o njegovom uzgoju, već je vrlo važan njegov položaj u odnosu na ostale zasejane kulture, odnosno, važno je koje ga biljke okružuju.

O tamjanu, smoli drveta koje raste u Severnoj Africi, i njegovi lekovitim svojstvima govorio je doktor Branimir Nestorović.

Rakija travarica je aperitivno piće. Može biti bistro i maslinasto-zelene i smeđe boje, u zavisnosti od toga koje se trave i koji njihovi delovi koriste za njeno spravljanje

Iako je čaj važan i lekovit napitak, te ga treba piti redovno, a ne samo kada imamo zdravstvenih tegoba, ipak postoje preporučene doze koje ne treba prelaziti.

Zagađenje vazduha predstavlja vrlo ozbiljan problem koji može dovesti do komplikacija kako kod osetljiivih grupa, tako i kod potpuno zdravih ljudi. Iz ovih razloga vrlo je korisno koristiti određene biljne vrste koje će zaštiti pluća od aero zagađenja.

Ruzmarin je aromatična, ali i vrlo lekovita biljka. Pravljenjem čaja od ove biljne vrste, pomažemo našem organizmu da ojača što je vrlo važno u ovo vreme prehlada i virusa.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета