Zbogom insekti: Napravite sopstveno sredstvo za odbijanje buba

Foto: Unsplash.com

Foto: Unsplash.com

Sa toplim danima pojavili su se i mnogobrojni insekti te otvorili sezonu uboda. Donosimo i više nego efikasan način da se izborite sa ovim problemom. Evo i kako.

Sastojci

- četiri tegle
- četrdeset kapi esencijalnog ulja limuna, eukaliptusa, lavande i kedrovine (u svaku teglu stavite po deset kapi od svakog ulja).
- dva sveža limuna
- dve sveže limete
- osam grančica svežeg ruzmarina
- voda
- plutajuće sveće.

Priprema
Limun i limete isecite na kolutove. U svaku teglu stavite po dve grančice ruzmarina pa naspite vode tek toliko da pokrije 3/4 od ukupne površine. Zatim, u svaku uspite po deset kapi svakog esencijalnog ulja. Sada dodajte po jedan kolut limete i limuna. Ako je potrebno, dodajte još vode.

Stavite plutajuću sveću. Iznesite napolje, zapalite sveću i posmatrajte čaroliju kako se dešava pred vašim očima. Uvek pri ruci imajte rezervne sveće kako biste ih mogli zameniti kada prethodne izgore. Svaka dva do tri dana, izbacite voće, isperite tegle i napravite novu smesu ako je potrebno.

Savet: Uvek kontrolišite zapaljene sveće te držite daleko od dohvata dece.

Lopovsko ulje mešavina je pet esencijalnih ulja i to: ulje karanfilića, limuna, eukaliptusa, ruzmarina i ulje kore od cimeta. Ovo ulje veoma je lekovito i koristi se zbog svog antivirusnog, antiseptičnog i antibakterijskog dejstva.

Zbogom insekti: Napravite sopstveno sredstvo za odbijanje buba

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kupus je veoma zdrav i pun vitamina, ali da bi uspeo u bašti nije samo potrebno brinuti o njegovom uzgoju, već je vrlo važan njegov položaj u odnosu na ostale zasejane kulture, odnosno, važno je koje ga biljke okružuju.

Ozbiljan problem kada želite da provetrite i pustite čist vazduh, u svoj dom jeste problem sa muvama, komarcima i raznim drugim bubama koje jedva čekaju da uđu u vaš dom

Jak organizam je presudan za vreme virusa i prehlada, pa je na ovome stalno potrebno raditi. Ovaj program detoksikacije koji traje devet dana je idealan za čišćenje tela i jačanje imuniteta, a poznato je da jak imuni sistem ne može opstati bez isto tako jakog limfnog sistema

Ruzmarin je lekovita, aromatična biljka koja se koristi u fitoterapiji, kozmetici i vrlo je popularan začin. Med od ruzmarina poboljšava cirkulaciju, pa je dobar izbor za sve one koji imaju kardiovaskularne probleme.

Ruzmarin je aromatična, ali i vrlo lekovita biljka. Pravljenjem čaja od ove biljne vrste, pomažemo našem organizmu da ojača što je vrlo važno u ovo vreme prehlada i virusa.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета