Agroinfo predstavlja: Tunjevinu sa ovom oznakom NIKAKO ne bi trebalo da kupujete

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Tunjevina i sardine iz konzerve su zdrave i imaju dosta vitamina. Međutim, ukoliko na konzervi primetite jednu oznaku, nemojte je kupovati jer je potencijalno opasna.

Iako se sardina preporučuje pre nego tunjevina koja u sebi sadrži živu, i ona se može povremeno unositi u organizam. Ribe u konzervi su izvor vitamina D, gvožđa, vitamina B12, ali nije svejedno kakve kupujete.

U našim trgovinama se mogu naći konzervisane ribe iz različitih krajeva, a dijetetičari preporučuju da se kupuje ona koje je na vodi, a ne u ulju. Takođe, zdravije su tunjevine i sardine u teglama nego u konzervama, međutim, obratite pažnju na jednu specifičnu oznaku.

Dženifer Fiski, dijetetičarka iz Dalasa, objasnila je kakvu konzervu ribe nikada ne bi trebalo kupovati. Ona objašnjava da treba kupovati konzerve koje ne sadrže oznaku "BPA", odnosno one konzerve na kojima je naznačeno da nemaju ovaj sastojak.

Ova supstanca bisfenol A (BPA) se prema njenim rečima vezuje za masti i uneta u prekomernim količinama može izazvati poremećaj hormonskog balansa zbog čega je u nekim proizvodima, kao što su flašice za bebe, zabranjena.

Sledeći put kada budete kupovali ribu u konzervi obratite pažnju da nema ovu oznaku ili da je naznačeno da ne sadži pomenutu supstancu.

Agroinfo.rs

Agroinfo predstavlja: Tunjevinu sa ovom oznakom NIKAKO ne bi trebalo da kupujete

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ako vam se za večeru jede nešto brzo i ukusno, pica iz tiganja je pravo rešenje!

Svi znamo da slatkiši nisu zdrave namirnice, pogotovo ako se konzumiraju u velikim količinama. Ako želite da se rešite ovog problema, saveti u nastavku teksta će vam itekako biti od koristi.

Čorba od pečuraka se lako pravi i odlična je za zimske dane kada je potrebno konstantno jačati imunitet.

Određene kombinacije hrane obavezno izbegavajte kako ne biste imali problema sa varenjem i grčevima. Neke od njih će vas iznenaditi!

Detoksikacija je vrlo bitan proces koji treba sprovesti s vremena na vreme. Recept koji predstavljamo je odličan u ove svrhe, ali budite pažljivi i pripremljeni napitak koristite samo dva puta godišnje!

Orasi su veoma hranljivo i zdravo voće, a i neizostavni deo poslastica koje volimo. Međutim, nekad nas baš mogu namučiti kada je u pitanju čišćenje od ljuske.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета