Kako da napravite proteinsku masku za kosu

Foto:unsplash

Foto:unsplash

Osim što popravlja oštećene pramenove kose, takođe jača kosu

Tretman kose sa jajima podstiče rast kose zbog proteina prisutnih u jajima. Kosa se sastoji od 70 posto proteina keratina. Količina proteina prisutna u jajima kreće se od 3,6 do 6,5 g. Zbog toga se jaje smatra dobrim proteinskim tretmanom.

Osim što popravlja oštećene pramenove kose, takođe jača kosu. 1. Belanca i žumanca stavite u činiju. 2. Dodajte 1 kašiku maslinovog ulja, pa pomešajte sa jajetom i umutite. 3. Ako ne želite odmah da koristite masku, samo stavite plastičnu foliju na posudu sa smesom da je prekrije ili je stavite u posudu koju možete zatvoriti. 

Primena: Da biste sebi olakšali, stavite tretman jaja blizu svog kupatila, ali ako nemate gde da ga stavite, samo ga stavite u frižider (ne u zamrzivač) iz bezbednosnih razloga. Zatim operite kosu uobičajenim šamponom da biste uklonili prljavštinu i masne proizvode sa kose. Osušite kosu peškirom, a zatim ravnomerno nanesite mešavinu na kosu kao šampon, fokusirajući se na vrhove da biste oživeli ispucale vrhove.

Stavite kapu za tuširanje, suvi peškir ili plastičnu foliju 10 do 20 minuta. a zatim dobro operite kosu i nanesite balzam za kosu i ostavite nekoliko minuta, a zatim isperite kosu vodom. Mešavina jaja ne bi trebalo da se ostavlja na kosi duže od 10 do 20 minuta, inače će isušiti kosu zbog visokih proteinskih svojstava jajeta. Radite to samo jednom mesečno, zbog visokog sadržaja proteina. Prekomerna upotreba ove mešavine neće tretirati vašu kosu, samo će je oštetiti.

Kako da napravite proteinsku masku za kosu

Komentari

very nice put up, i certainly love this web site, carry on it

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pogledajte šta treba da uvrstite u svoju ishranu kako biste što pre pocrneli

Žitište ima svoj jedinstveni festival - Pile fest. Manifestacija koja je posvećena živinarstvu i proizvodima od živine, održana je 16. put a njen zaštitni znak jeste priprema a potom i degustacija najveće kajgane na ovim prostorima.

Jaja subogata proteinima. Svako jaje sadrži 6,28 g proteina, vitamine A, B2, B12, B5, D i E.

Srbija je danas izvezla prve količine svežih jaja u Albaniju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Liker od jaja takođe može biti veoma koristan i pomoći u prevenciji i lečenju mnogih zdravstvenih tegoba, naročito zato što se pravi od žumanaca

Vitamin B12 (Cijankobalamin) je hidrosolubilni vitamin. Izvori ovog vitamina su gotovo isključivo namirnice životinjskog porekla. U ljudskom organizmu deponovan je u jetri

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета