Ovih 5 namirnica nikako ne kombinujte uz alkoholom

Foto: Pixabay free

Foto: Pixabay free

Negazirani sok ili vodu je bolje popiti ukoliko za večeru jedete picu, pomfrit ili umačete naćose u neki sos, alkohol loše ide uz ove namirnice, velike su šanse da se ujutru probudite sa gadnim mamurlukom, ili da odmah osetite gorušicu", reči su nutricioniste Depike Agarval.

Ako želite da ujutru ustanete odmorni i raspoloženi a ne umorni i mamurni onda ovih 5 namirnica za večeru nemojte kombinovati sa vinom.

Zbog visoke koncentracije soli izbegavajte da pijete alkohol uz pohovane namirnice jer ćete samo još više dehidrirati. 

Pica

Istopljeni sir na pici glavni je krivac zbog kojeg se ovo ukusno jelo ne slaže sa alkoholom. Osim gorušice, ova kombinacija može da izazove i probleme sa varenjem.

Citrusno voće

Kombinacija alkohola i citrusnog voća može izazvati veće lučenje kiseline u želucu, pa se ova kombinacija ne preporučuje. Umesto toga jedite banane ili lubenicu.

Slatkiši

Što više budete jeli slatkiše to ćete više želeti da pijete alkohol, a svi znamo kuda to vodi.

Ljuti sos

Alkohol ometa varenje, a sosevi na bazi paradajza umeju i te kako da izazovu kiselinu u želucu i gorušicu.

Agroinfo.rs/stvarukusa.rs

Ovih 5 namirnica nikako ne kombinujte uz alkoholom

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Pored toga što je zastupljena u kulinarstvu ona ima i mnoga terapeutska svojstva. Bogata je mineralima i donosi brojne benefite za telo.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета