TONIK OD PARADAJZA : Daj te svom licu osveženje

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Učinite vašu kožu mekanom i nežnom, sprečite pojavu mitisera. Paradajz je bogat vitaminima, kao što su vitamini A, C, E, K i B6, koji pružaju koži potrebnu ishranu

Kiselost u paradajzu može pomoći i uravnotežiti pH vrednosti u vašoj koži.

Paradajz izgnječiti i procediti kroz cediljku. Dodati glicerin i dobro izmešati. Staviti u staklenu teglicu i držati u frižideru. Nemože dugo trajati pa zato treba praviti manje količine za 2-3 tretmana.

U toku dana kad god vam se ukaže prilika ( od par minuta) tampon vate namočiti u tonik i tamponirati kožu lica i vrata.

Takođe će vam paradajz pomoći i da zategnete kožu lica. U posudi pomešati supenu kašiku soka od paradajza i nekoliko kapi limunovog soka. Lice očistiti vodom. potom vatom naneti ovu smešu na mesta sa proširenim porama. Ostaviti 15 minuta, isprati hladnom vodom i nežno osušiti peškirom.

Agroinfo.rs

TONIK OD PARADAJZA : Daj te svom licu osveženje

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Veoma je važno obratiti pažnju na kožu lica, vrata i ruku jer je ona veći deo godine izložena spoljnim uticajima.

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava.

Ova salata je osvežavajuća i potpuno drugačijeg ukusa od onoga na šta smo navikli. Priprema se za 15 minuta, a njome možete poslužiti 4 osobe.

Opadanje cvetova paradajza je učestali problem koji prati mnoge sadnice ove biljne vrste. Uzročnika je više, a najčešći su previsoke ili niske temperature.

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

Nije baš svaka vrsta ribe zdrava kao što većina misli. Neke su posebno rizične za trudnice, decu, ali i odrasle ljude.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета