Ulje koje leči mokraćne kanale, jača srce, čisti celo telo zovu ga ZELENO ZLATO

Foto:unsplash.com

Foto:unsplash.com

Sve blagodeti ovog ulja kriju se u njegovom prirodnom sastavu. Ulje semena bundeve bogato je vitaminima A, E, C i K, a sveže sadrži više od 60 odsto nezasićenih masnih kiselina.

Bučino ulje ili ulje bundeve čini  čuda za unutrašnju i spoljnu lepotu. Pored svih ovih vitamina sadrži još i sadrži vitamine B, nezasićene masne kiseline, omega 6 i 9, minerale (fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum) i elemente u tragovima (gvožđe, cink, mangan), lecitin, proteine i salicilnu kiselinu. Uticaj ovog ulja na zdravlje je veoma veliki. Da bi stvari bile bolje, odlično ide uz salate i mnoge kombinacije hrane.

Ulje semena bundeve ima mnoge zdravstvene prednosti:

- reguliše problem uvećane prostate
- leči infekcije urinarnog trakta
- reguliše holesterol
- pomaže kod kardiovaskularnih bolesti
- reguliše varenje
- promoviše normalnu funkciju bubrega
- poboljšava imuni sistem
- pozitivno utiče na vid
- pozitivno utiče na raspoloženje
- blagotvorno deluje na kožu
- sprečava gubitak kose
Ulje treba uzimati tri meseca na sledeći način: 2 kašike i to 2 puta dnevno (ujutro sa doručkom i uveče sa večerom)

Postoji nekoliko vrsta bundeve. Ulje se dobija iz  semenki, a zatim se koristi za široku paletu kulinarske i medicinske primene. Ulje bundeve može biti tamno zelene boje ili nekada i crveno. U kulinarstvu se koristi u salatama, u desertima, ili čak se dodaje i u supe. Međutim, bitno je da znate da se bundevino ulje ne koristi za kuvanje. Dobra vest je što ga možete veoma brzo i lako napraviti kod kuće. 

Kako napraviti bučino ulje?

Ulje bundeve dobija se iz semena štajerske bundeve, koja vodi poreklo iz  Austrije. Zovu je i bundeva, tikva ili buča, zato i ime za ulje, bučino ulje. Ove bundeve su savršene za ulje. Ulje bundeve je izvor mnogih ključnih vitamina i minerala.

Sakupite semenke ručno ili, koristeći vrlo oštar nož, razdvojite bundevu tako da su semenke izložene i bundeva se sada lako može očistiti. Uklonite sve semenke, ručno ih razdvajajući od pulpe bundeve. Temeljno operite semenke i pustite da se potpuno osuše. Semenke se moraju dobro očistiti od svih vlaknastih materijala. Pecite semenke na 60c nekoliko minuta u rerni. Vreme pečenja i temperatura imaju veliki uticaj na ukus ulja. Budite oprezni da semenke ne pregore. Nakon ovog vremena izvadite semenke iz rerne, i stavite u  pripremljenu presu kako bi isdecili bučino ulje. Ukoliko nemate presu, alternativa je avan i tučak, a zatim procediti kroz gazu. Prikupite ulje i sipajte u čiste staklene posude.

Ulje koje leči mokraćne kanale, jača srce, čisti celo telo zovu ga ZELENO ZLATO

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bundevino brašno je neverovatan izvor minerala i vitamina, a čak ima više proteina od pšeničnog brašna. Između ostalog, odlično je i za dijabetičare.

Bundeva je vrlo zdravo povrće, a jedan od najboljih načina da je pripremite je ukusni potaž. U nastavku pronađite recept, kao i male trikove da bude još bolji.

Možete napraviti gusti sok od bundeve, bistar sok od bundeve ili sirup od bundeve, sve tri varijante su odlične.

Jovan Gavrilović iz Čente ove godine je na njivama uzgajio oko 2,5 vagona bendeve -ludaje. Najviše je imao domaćih belih ludaja, a nešto manje hokaido bundeve i muskatne, zelene i žute, takozvane „tamburice“. Najmanje je posejao ukrasnih ludaja.

Dolaskom jeseni stižu i hladniji dani koji donose i češće prehlade. Zato pripremite svoj organizam na vreme, savetujemo vam nekoliko zdravih jesenjih namirnica koje mogu da pomognu u jačanju imuniteta.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета