Smanjenje siromaštva u Republici Srpskoj: Realizacija IFAD projekta regije Prijedor

Foto:pixabay

Foto:pixabay

Smanjenje siromaštva na selu u Republici Srpskoj kroz IFAD- projekat - opšti cilj projekta je smanjenje siromaštva na selu putem povećanja prihoda ciljne grupe i razvoja profitabilnih poljoprivrednih i nepoljoprivrednih proizvodnih delatnosti u ruralnim područijima.

U sklopu projekta obuhvaćene su ospštine: Oštra Luka, Novi grad, Kostajnica, Kozarska Dubica, Krupa na Uni. Implementacijicom projekta uticalo se na stočarsku proizvodnju, sa akcentom na proizvodnju i preradu mleka, zatim na proizvodnju i preradu voća i povrća, sakupljanje šumskih plodova i lekovitog bilja, proizvodnju meda. Pristup projekta je usmeren na rad i tesnu saradnju sa malim poljoprivrednim proizvođačima kojima je nephodno pružiti podršku u razumevanju zahteva evropskih tržista i prelaska na komercijalno bavljenje poljoprivredom. Pod tim se podrazumeva da poljoprivredni proizvođači razviju svoj zasad voća.

Projekat je doprineo povećanju produktivnosti i preduzetništva kroz pružanje poslovnih i savetodavnih usluga, olakšavanju pristupa finansijskim uslugama, tržištima i poslovnim mogućnostima za male poljoprivredne proizvodjače na projektnom području putem njihovog organizovanja i povezivanja sa potrošačima poljoprivrednih proizvoda. Poljoprivredni proizvođači su razvili sopstvene zasade maline i jagode, proširili stočarsku proizvodnju, povećalo se interesovanje pčelara za proizvodnjom matične mleči i propolisa, zaposlili mlade i doprineli ekonomskom rastu stanovništva.

Ovaj projekat je doprineo da mladi ostanu na selu, podstiču natalitet i razvoj poljoprivrede. 

Agroinfo.rs

Smanjenje siromaštva u Republici Srpskoj: Realizacija IFAD projekta regije Prijedor

Komentari

What did he say prix officiel levitra

A Representative microphotographs of cleaved caspase 3 stained tumor tissues, when 2LMP tumors were untreated control or treated with tamoxifen 200 mg kg diet, TRA 8 0 finpecia

This is my first month taking Femara cialis pfizer levitra comparaison Conclusions recommendations for clinical practice Fig

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Biće parcela na kojima uopšte neće biti prinosa. Od dana setve do današnjeg dana krompir pliva u vodi.

Za projekat identifikovanja, praćenja i konzervacije retkih, ugroženih i endemičnih drvenastih vrsta na području Kosmaja, grad Beograd je izdvojio blizu 15 miliona dinara.

Radi uvođenja širokopojasnog interneta u rualnim sredinama, Srbija planira da uzme zajam od 100 miliona evra kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

U Pokrajinskoj vladi potpisano je Mandatno pismo o pretfinansiranju projekata unapređivanja energetske efikasnosti javnih objekata u AP Vojvodini.

Pretpristupni fondovi u oblasti poljoprivrede su od izuzetne važnosti za razvoj srpskog agrara. Njihovo povećanje naročito se očekuje sa pristupanjem naše zemlje EU.

Grad Beograd ima veliki poljoprivredni potencijal i namere su da se on u budućnosti što više koristi.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета