Vojvodina sprovodi projekat unapređenja energetske efikasnosti javnih objekata

Foto: vojvodina.gov.rs

Foto: vojvodina.gov.rs

U Pokrajinskoj vladi potpisano je Mandatno pismo o pretfinansiranju projekata unapređivanja energetske efikasnosti javnih objekata u AP Vojvodini.

Pismo su potpisali regionalni direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateo Kolonđeli i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ovaj projekat podrazumeva zaduživanje kod EBRD za sanaciju energetske efikasnosti u 80 javnh zgrada u Vojvodini i njime je predviđena značajna ušteda električne energije i grejanja u obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim ustanovama.

– Uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, stvorili smo uslove da povučemo značajna finansijska sredstva, u visini od 12 miliona evra, uz grant od milion evra kao i 450.000 evra za izradu projektne dokumentacije. Ova sredstva namenićemo za rekonstrukciju objekata i obezbeđivanje zelene energije, što će dovesti i do smanjivanja troškova lokalnih samouprava i pokrajinske administracije – izjavio je predsednik Mirović, a preneo agrotv.net

Prema njegovim rečima, plan je da se u januaru otpočne procedura, a da se u drugoj polovini godine naprave prvi ugovori. Osim toga, Pokrajina planira saradnju sa EBRD i na drugim projektima, pogotovo uoblasti vodosnabdevanja.

– Ovo je veoma važan projekat i velika šansa za Vojvodinu jer će se time omogućiti saomoodrživost objekata koji će biti obuhvaćeni sanacijom energetske efikasnosti, a samim tim ostvariće se i uštede u pokrajinskom budzetu – izjavio je regionalni direktor EBRD Mateo Kolonđeli.

Agroinfo.rs

Vojvodina sprovodi projekat unapređenja energetske efikasnosti javnih objekata

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Za projekat identifikovanja, praćenja i konzervacije retkih, ugroženih i endemičnih drvenastih vrsta na području Kosmaja, grad Beograd je izdvojio blizu 15 miliona dinara.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini, za šta je izdvojeno 200 miliona dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета