Najukusnije i najdelotvornije čorbe za vašu liniju!

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Osvežavajuće i okrepljujuće čorbe za vrele letnje dane

Napravite: mlečnu čorbu, povrtnu,  čorbu od tikvica, zelenu sa šunkom
 
MLEČNA
Potrebno je:

crnog luka

50 g pšeničnog griza

1/2 l mleka

50 g peršuna

1 dl ulja

Na ulju propržite sitno seckani crni luk i dodajte griz. Pržite dok griz ne porumeni, pa nalijte vodu do polovine suda. Kuvajte dok luk ne omekša, zatim sud dopunite mlekom. Čorbu pospite seckanim peršunom.


POVRTNA
Potrebno je:
2 veće šargarepe, 2 krompira, paškanat, čaša kuvanog graška, tikvica, 2 manja kisela krastavca, glavica crnog luka, čaša paradajz soka, začini po želji (lovorov list, karanfilić, cimet...), so, biber. ulje, peršun, mirođija

Povrće isecite na komadiće, luk izrežite uobičajeno i propržite na ulju, pa dodajte ostalo povrće (osim graška i krastavaca). Kada se proprži, dodajte grašak, kisele krastavčiće i sok od paradajza, pa prelijte litrom supe i začinite po želji. Kuvajte 15 minuta. Pre služenja pospite peršunovim listom i mirođijom.

OD TIKVICA

 Potrebno je:

2 manje tikvice, 2 krompira srednje veličine, veza zeleni za supu, 2 kašike ulja, šoljica mleka, peršunov list, kocka za supu, šoljica pirinča, glavica crnog luka, jaje, so, kašika jabukovog sirćeta

Očistite zelen i izrendajte na krupno, pa prodinstajte na ulju desetak minuta, uz mešanje. Zatim dodajte pirinač, očišćen i narendan krompir i tikvice, pa ulijte 1,5 l vode, stavite kocku za supu i na ringli zapečen crni luk. Sve kuvajte 20 minuta. Začinite po ukusu solju i jabukovim sirćetom. Skinite sa vatre i umešajte viljuškom ulupano jaje kome je dodato mleko. Pospite iseckanim peršunom. Služite toplo.

ZELENA SA ŠUNKOM

Potrebno je:

veza mladog zelja ili blitve, glavica crnog luka, 250 g krupnijeg mladog krompira, glavica zelene salate, 4 kašike ulja, kašika brašna, čaša jogurta, jaje, kokošija masnoća, 100 g šunke, malo vinskog ili jabukovog sirćeta, 2 čena belog luka

Na ulju prodinstajte iseckan crni luk, dodajte na rezance iseckano zelje ili blitvu i zelenu salatu, kao i očišćen krupno narendan krompir, pa uz dolivanje vode dinstajte 5-6 minuta. Dodajte brašno, litar i po vode, kokošiju masnoću i kuvajte petnaestak minuta. Začinite izgnječenim belim lukom i sirćetom, dodajte na kockice isečenu šunku, viljuškom dobro izlupano jaje i jogurt, i skinite sa šporeta.

Izvor:novosti.rs

Najukusnije i najdelotvornije čorbe za vašu liniju!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Radi se o posebnoj metodi kuvanja jaja čiji rezultat je impresivno dugačko jaje koje možete izrezati na kriške. Postupak je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.

Ukoliko želite da napravite nešto drugačije za Vaskrs, ovaj recept je idealan i vaša trpeza će biti bogatija za jedno potpuno novo jelo.

Uz ovaj video ćete naučiti kako brzinski oguliti krompir, kuvana jaja, kivi, kako očistiti bijeli luk, narezati bananu i papriku

Dunje su vrlo zdravo voće koje sazreva na jesen i od kog se može napraviti izuzetno ukusno slatko. U ove svrhe se mogu koristiti rendane dunje, a današnji recept se odnosi na slatko od dunja u komadićima.

Široka upotreba aluminijumske folije u kuhinji, uglavnom za pečenje, počela je 1960 -ih. Hrana upakovana u foliju duže zadržava svoj ukus i aromu i ne skuplja mirise iz frižidera od druge hrane

Određena kuhinjska oprema i te kako vam može olakšati i ubrzati pripremu omiljenog jela. Ona vam može pomoći da vaša kulinarska umeća još više dođu do izražaja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета