Domaća varijanta ovog slatkiša koja se sprema brzo i lako

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Potrebni sastojci za koru: 
Mlevenog keksa 300 grama
Margarin lajt – polovina kutije tačno
Mleko 100 ml
Potrebni sastojci za fil:
Krem sir neutralni 300 grama
Jedna kisela pavlaka
Slatka pavlaka 400 ml
Prah šećer 10 kašika
 Potrebni sastojci za preliv:
Sveže breskve 4 – 5 komada ili jedan kompot od bresaka
Kristal šećer 10 kašika
Vanilin šećer
Jedan želatin
 Priprema: U činiju sipajte mleveni keks, dodajte polovinu pakovanja margarina i mleko, a zatim smesu polako mešajte rukom dok ne postane ujednačena. Smesu zatim rasporedite u kalup za čizkejk i ostavite u frižider dok pripremate fil.
 Fil: U dublji sud sipajte krem sir i kiselu pavlaku, dodajte prah šećer i mešajte kašikom dok se ne sjedini i ne nestanu grudvice od prah šećera. U drugoj činiji umutite posebno prethodno dobro ohlađenu slatku pavlaku tako da bude jako gusta. Polako dodajte slatku pavlaku u smesu od srem sira i pavlake i mešajte špatulom sve dok se smesa potpuno ne sjedini. Masu sipajte u kalup, preko korice i vratite u frižider.
Preliv: Breskve (sveže ili iz kompota) sitno iseckajte i stavite u tiganj sa širim dnom. Ukoliko koristite breskve iz kompota, nalijte sirup preko njih, tako da prekrije breskve, a ukoliko koristite sveže, sipajte vodu. Uključite šporet na malu temperatutu, sipajte šećer i vanilin šećer i kuvajte 10-15 minuta na laganoj vatri. Za to vreme jedan želatin stavite u malu šerpu i dodajte mu 4 kašike vode, a zatim ga nekoliko minuta, uz neprestano mešanje, rastapajte na laganoj vatri. Kada je voće gotovo, sklonite ga sa vatre i pustite da se prohladi, a zatim mu dodajte vruć želatin, dobro sve izmešajte i prelijte voćni preliv preko fila. Ostavite u frižideru minimum 5 sati da se stegne, a najbolje je da odstoji preko noći.

Izvor:ordinacija.tv

Domaća varijanta ovog slatkiša koja se sprema brzo i lako

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ne morate uvek da se odreknete slatkiša ako planirate da smršate. Nutricionisti vam daju korisne savete po ovom pitanju.

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

Ako primetite da vam se sve češće javlja iznenadna i jaka potreba za slatkišima, istraživači kažu da bi to mogao biti rani signal demencije.

Dve nedavno priznate sorte breskve su prve srpske sorte iz varijeteta platycarpa odnosno pljosnate breskve. Sednice Komisije za priznavanje sorti koštičavih voćnih vrsta održana je 14. aprila na oglednom dobru Poljoprivrednog fakulteta – ”Radmilovac“.

U zavisnosti od sortimenta i lokaliteta, zasadi bresaka se na području Srbije nalaze u fazi - cvetovi se smežuravaju: većina latica opada do faze kraj cvetanja: sve latice opale, javljaju iz Prognozno-izveštajne službe zaštite bilja.

Ovi uštipci nisu obični. Prave se sa bananama i jednostavno će osvojiti vaše srce.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета