Hleb od bademovog brašna sa lanenim semenom

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Bademovo brašno, za razliku od pšeničnog, najpre nema glutena, što ga čini znatno zdravijom varijantom.

Ukoliko nemate ideju koje vrste hrane i dezerta možete praviti od bademovog brašna, evo nekoliko predloga:

Potrebni sastojci:

- 2 čaše bademovog brašna;
- 1 čaša mlevenih lanenih semenki;
- 1 čaša mlevenog susama;
- 2 kašike psylliuma;
- 6 jaja;
- 2 kesice praška za pecivo;
- 6 kašika maslaca ili kokosovog ulja;

Način pripreme:

Najpre sjediniti sve suve sastojke (bademovo brašno, laneno seme, susam, psyllium, prašak za pecivo) i sve lepo izmešati. Uz mešanje postepeno dodavati kokosovo ulje/ istopljeni maslac i jaja i sve to lepo umešati, pa ostaviti 10ak minuta prekriveno krpom. Ukoliko Vam testo izgleda gušće nego što je potrebno, dodati i proizvoljnu količinu vode. Za to vreme uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Nakon što se rerna dovoljno zagreje, u pleh staviti pek papir, pa isipati pripremljenu smesu i staviti pleh u rernu. Ova vrsta hleba se peče oko 20 minuta.

Hleb od bademovog brašna sa lanenim semenom

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahvaljujući brojnim lekovitim svojstvima, lanenog semena vašoj svakodnevnoj ishrani, može imati dosta pozitivnih efekata na organizam. 

Poznata i kao kasava ili tapioka je treći najveći izvor ugljeno-hidratne hrane u tropskim predelima, posle pirinča i kukuruza.

Upotreba badema u ishrani i alternativnoj medicini je započeta još pre više od 5 milenijuma u Kini. Spada u nutritivno najbogatiji orašasti plod na svetu.

Laneno seme ima zaštitna svojstva kada je u pitanju zdravlje čoveka, samo jedna kašika lanenog semena može čoveku da da dovoljne količine vlakana, omega-3 masnih kiselina i proteina.

Slatko alkoholno piće često obogaćeno ukusom voća. Likeri su većinom izuzetno slatki, te imaju visok postotak alkohola (između 15% i 40%), što ih ubraja u kategoriju žestokih alkoholnih pića.

Na ovakav način možete peći bolo koje povrće, jednostavno se priprema i jako je ukusno!

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета