JEFTINO I UKUSNO: Brusketi sa paradajzom! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Probajte ovaj recept, iako niste vegetarijanac. Osim što je ukusno mi jeftino je, a to je jedna od bitnih stavki u današenjem budžetu.

Sastojci:
4 kriške hleba, 2 paradajza, 1 glavica crnog luka, 2 dl maslinovog ulja

1 kašičica bosiljka, 1 kašičica origana, so

Priprema:
Iseći četiri kriške hleba srednje debljine.

U činiji pomešati 2 dl maslinovog ulja, kašičicu bosiljka i kašičicu origana.

Posoliti i izmešati.

Svaku krišku hleba premazati kašikom ulja.

Hleb staviti u tepsiju.

Ubaciti u rernu zagrejanu na 220 stepeni C.

Peći petnaestak minuta.

Oprati 2 paradajza i iseckati na kockice.

Oljuštiti glavicu crnog luka, sitno iseckati i pomešati sa paradajzom.

Pečeni hleb staviti na tanjir i na njega rasporediti paradajz sa lukom.

Preliti ostatkom ulja pa posuti origanom i bosiljkom.

Po želji bruskete posuti parmezanom.

Izvor: Glas javnosti

JEFTINO I UKUSNO: Brusketi sa paradajzom! (VIDEO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava.

Ova salata je osvežavajuća i potpuno drugačijeg ukusa od onoga na šta smo navikli. Priprema se za 15 minuta, a njome možete poslužiti 4 osobe.

Opadanje cvetova paradajza je učestali problem koji prati mnoge sadnice ove biljne vrste. Uzročnika je više, a najčešći su previsoke ili niske temperature.

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

Postoje biljne vrste koje treba saditi uz paradajz, koje pored njega dobro uspevaju i koje samom paradajzu pomažu da bude jači i ima bolje i ukusnije plodove. Takođe, postoje i one kulture koje nikako ne treba gajiti uz paradajz.

Poznat kao vitamin lepote jer kosu i kožu čini lepom, zdravom a odgovoran je i za pretvaranje hrane u energiju.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета