Da li i vi koristite kartone od jaja i plastične kutije? RIZIKUJETE SVOJE ZDRAVLJE!

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Budite pažljivi i odgovori. Mnogi slučajevi trovanja hranom rezultat su nepažnje i unakrsne kontaminacije u kuhinji.

Premda jaja konzumiramo gotovo svakodnevno, neretko se desi da nismo ni svesni grešaka koje pravimo kod njihovog čuvanja i pripreme. Na primer, najčešće ih razbijamo o ivice posuda ili tiganja, ali stručnjaci smatraju da to može dovesti do kontaminacije hrane ako su jaja pokvarena.

Najbolji način za razbijanje ljuske je na ravnoj površini, poput radne ploče, što će omogućiti da membrana ostane netaknuta. Manji fragmenti ljuske tako će se zalepiti, dok ćete ostatak jaja moći da izlijete u predviđenu posudu.

Nakon što razbiju jaja, mnogi ljusku vratite u karton u kojem su se jaja prethodno čuvala. Međutim, ni to nije dobra ideja. Prema izveštaju američkog Centra za bezbednost hrane, odlaganje praznih ljuski pored svežih jaja uveliko povećava rizik od prenošenja bakterija rukama ili vazduhom.

Iako se zalažemo za višestruko korištenje stvari u kućanstvu, skladištenje hrane u plastičnim kutijama od sladoleda kao i čuvanje jaja u stare kutije treba izbegavati – u oba slučaja može doći do kontaminacije svežih proizvoda.

Izvor: alo.rs

Da li i vi koristite kartone od jaja i plastične kutije? RIZIKUJETE SVOJE ZDRAVLJE!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Osim što popravlja oštećene pramenove kose, takođe jača kosu

Pogledajte šta treba da uvrstite u svoju ishranu kako biste što pre pocrneli

Žitište ima svoj jedinstveni festival - Pile fest. Manifestacija koja je posvećena živinarstvu i proizvodima od živine, održana je 16. put a njen zaštitni znak jeste priprema a potom i degustacija najveće kajgane na ovim prostorima.

Jaja subogata proteinima. Svako jaje sadrži 6,28 g proteina, vitamine A, B2, B12, B5, D i E.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Srbija je danas izvezla prve količine svežih jaja u Albaniju, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета