NEĆETE OSETITI DA NEMA MESA: Musaka sa šampinjonima se prosto TOPI u ustima!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ne mora svako jelo da sadrži u sebi meso, pa iako smo navikli da je meso glavni sastojak musake, moguće je napraviti je i bez njega. Ova sa šampinjonima je idealna.

Za ovu ukusnu musaku koja se brzo priprema vam je potrebno 5 krompira, pakovanje svežih šampinjona, 2 šargarepe, čaka pirinča, 3 čena belog luka, pola ljute pepričice, so, biber, vorčester sos i voda.

Krompir lepo oljuštite iseckajte na kolutove, a isto uradite i sa šargarepom i šampinjonima. U tepsiju ređajte sledećim redosledom - krompir da pokrije dno posude, šampinjone pa šargarepu.  Između se pospe pirinač i doda sitno naseckani beli luk i nekoliko kolutića ljute papričice po ukusu.

Zatim to sve začinite, posolite i pobiberite, pa prelijte vorčester sosom. Ceo postupak ponovite još jednom, tako da ukupno budu dva reda.

Na kraju musaku prekrijte folijom i pecite u rerni na 250 stepeni, 35 minuta. Kada sve bude gotovo, skinite foliju i vratite još nekoliko trenutaka kako bi se uhvatila hrskava korica.

Sačekajte da se musaka prohladi, pa servirajte.

Prijatno!

Agroinfo.rs

NEĆETE OSETITI DA NEMA MESA: Musaka sa šampinjonima se prosto TOPI u ustima!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ranije su nazivane magičnim biljkama zato što su samo mogle da izniknu same od sebe nakon kiše. Nakon otkrivanja novih vrsta pečuraka, ljudi su počeli da ih uzgajaju kako prirodno, tako i veštački i njihovu proizvodnju su komercijalizuju.

Povećana relativna vlažnost, umerena osvetljenost i temperatura – dovode do razvoja fitopatogenih gljiva, bakterija i virusa koji u pojedinim slučajevima ugrožavaju celu proizvodnju šampinjona.

Пошто смо припремили и урадили скоро све сто је потребно, ускоро можемо очекивати и прво брање шампињона.

Да би могли почети производњу шампињона потребна нам је одговарајућа просторија. Претпоставимо да имамо просторију за шампињоне чија је дужина 15, ширина 6,4 и висина 3,5 метара. Уосталом, таква се просторија може и сазидати.

Услови у којима се шампињони гаје (повећана релативна влажност, умерена осветљеност и темепература) доводе до развоја фитопатогених гљива, бактерија и вируса који у појединим случајевима угрожавају целу производњу. Правилно однегован компост - квалитетно извршена пастеризација и паковање представља први корак у гајењу шампињона.

За узгајање гљива вам је потребно стпљење и време, али ће вас природа наградити. Љубитељи гљива са нестрпљењем очекују топле дане да крену у бербу, али осим потраге за њима у шуми, можемо их узгајати у нашем врту или воћњаку. За узгајање гљива на овај начин требаће вам погодан простор, мало знања и много стрпљења.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета