Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ovako spremljeni kolutići crnog luka odlično idu kao prilog uz meso.

Potrebni sastojci:

Veća glavica crnog luka, 160 grama brašna, kašičica praška za pecivo, kašičica soli, jedno jaje, 250 mililitara mleka, 100 grama prezli, ulje
Pripremite na sledeći način:
U dubljem tiganju zagrejte ulje – stavite više, ne samo tek da podmažete tiganj.

Luk oljuštite i isecite na kolutove, a onda razdvojite prstenove luka. U manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa u ove prstenove uvaljajte prstenove luka, pa ih sklonite sa strane.

U brašno dodajte jaje i mleko, pa viljuškom ili žicom umutite. Umočite svaki prsten luka u to, pa ih poređajte na tanjir.

Na plitki tanjir sipajte prezle, pa svaki prsten luka uvaljajte u to, a zatim ga stavite u tiganj i pržite po dva do tri minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

Pohovane kolutiće luka vadite na salvetu ili ubrus, da se malo ocede. Po želji možete još malo da ih posolite


 

Izvor:mondo.rs

Pohovani kolutići crnog luka

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vađenje crnog luka na vojvođanskim poljima posejanog jesenas je na izmaku.

Prva stvar vezana za mandarine koja u samom startu privlači je osvežavajuće dejstvo i niska kaloričnost, obezbeđuje 80 odsto potrebnog dnevnog unosa vitamina C.

Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.

Svakodnevna upotreba nara u ishrani usporava razvoj Alchajmerove bolesti, sprečava oštećenje bubrega i regeneriše jetru. U antičko doba nar su koristili kao lek.

Ovseno mleko veoma dobro utiče na zdravlje, jer smanjuje holesterol u organizmu a takođe je bogato i vlaknima.

Ovaj sos je veoma lako pripremiti i u sopstvenom domu, jer ne iziskuje mnogo vremena, a pravi se u obliku praha koji se kasnije kombinuje sa drugim namirnicama,

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета