Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Za ovo slatko treba odabrati zrele i čvrste smokve. Smokva je voćka koja mnogo upije šećera, pa zato treba uzeti rečenu meru. Ako i bude u slatku nešto više soka, ne brinite, smokve će sve upiti, čak će u tegli gornji slojevi ostati skoro bez šećera.

Smokve oprati,skinuti peteljke I Po dva trip puta bocnuti plodove

Secer sa vodom staviti da pocne vreti na umerenoj vatri kuvati 15 min,ubaciti smokve,kuvati jos 2o minuta uz protresanje serpe i skupljanje pene. 

Zatim dodati limontus,kuvati Jos pet minuta,pokriti vlaznom salvetom

Kada se ohladi ako nije dovoljno gust sirup dodati jos koji kljuc prokuvati kratko slatko

Hladno sipati u teglice

Izvor:bakiniikolacici.com

AGROINFO RECEPTI: Slatko od smokvi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Postoji odličan recept sa suvim smokvama koji će bukvalno preporoditi vaše tijelo!

Prva stvar vezana za mandarine koja u samom startu privlači je osvežavajuće dejstvo i niska kaloričnost, obezbeđuje 80 odsto potrebnog dnevnog unosa vitamina C.

Tortu nije teško napraviti, ima samo nekoliko dodatnih koraka, ali krajnji rezultat je uživanje u svakom zalogaju.

Maline uglavnom sazrevaju krajem juna, ali morate znati da sezona malina prilično kratko traje. Najvažnije je da nabavite maline koje su čvrste i krupne, ali nemojte birati one koje su preterano zrele.

Svakodnevna upotreba nara u ishrani usporava razvoj Alchajmerove bolesti, sprečava oštećenje bubrega i regeneriše jetru. U antičko doba nar su koristili kao lek.

Ovseno mleko veoma dobro utiče na zdravlje, jer smanjuje holesterol u organizmu a takođe je bogato i vlaknima.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета