Bira se budući mladi lider domaće hrane

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

U toku je Konkurs za inovativni prehrambeni proizvod – Buduće lidere domaće hrane koji sprovode Asocijacija za promociju srpske hrane, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Pozivaju se svi mladi proizvođači hrane koji imaju inovativni visokokvalitetni prehrambeni proizvod, kao i mlade pojedince koji imaju ideju za takav proizvod i žele da se upuste u proizvodnju, da učestvuju na ovom nacionalnom konkursu.

Proizvođači treba da pošalju svoje inovativne, visokokvalitetne prehrambene proizvode, a najbolji će dobiti podršku pri daljem razvoju, u vidu dizajniranja jedinstvene etikete proizvoda, povezivanja sa predavačima, savetodavcima kao i kroz druge vidove ohrabrenja i podsticaja.

Konkurs za prijavu i dostavljanje proizvoda otvoren do 01.10.2020. godine do 17 časova.

U konkursu mogu da učestvuju studenti, srednjoškolci, ali i mladi profesionalci iz postojećih poljoprivrednih gazdinstava i malih preduzeća iz industrije do 35 godina starosti, koji su državljani Republike Srbije.

OPŠTI USLOVI KONKURSA I KRITERIJUMI ODABIRA PROIZVODA:

Proizvod mora da bude namenjen ishrani ljudi
Proizvod mora da bude inovativan u jednom ili više pogleda u odnosu na slične proizvode na tržištu. Sama inovacija se može odnositi na idejno rešenje i/ili tehnološki aspekt i/ili formulaciju i/ili pakovanje proizvoda i sl.
Proizvod mora da bude proizveden u Republici Srbiji
Proizvod mora da ima dokumentaciju o poreklu sirovine
Poželjno je da proizvodi ne sadrže veštačke boje, arome, konzervanse
Proizvod mora da bude zdravstveno ispravan i u skladu sa važećom legislativom
Prijave će ocenjivati stručna komisija koju čine predstavnici Asocijacije za promociju srpske hrane i Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije.

Tri najbolje prijave (najinovativniji, najkvalitetniji proizvod, s najvećim tržišnim potencijalom) biće nagrađene jedinstvenim dizajnom etikete za proizvod.

Kako prijaviti  proizvod?

Najkasnije do 01.10.2020. do 23:59 časova.

1. Formular za prijavu se može preuzeti ovde.
2. Popunjen formular, safotografijom proizvoda u prilogu, treba poslati e-mailom na adresu info@apsf.rs, uz naznaku „Za Budućnost srpske industrije hrane“ u naslovu poruke
3. Dostaviti četiri uzorka proizvoda direktno ili poštom, do 01.10.2020. do 17 časova na adresu:
Asocijacija za promociju srpske hrane

Za Budućnost srpske industrije hrane

Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 2011000 Beograd

agrosmart.net

Bira se budući mladi lider domaće hrane

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Ministarstvo za brigu o selu danas je zvanično raspisalo još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета