Cena hrane za životinje povećana 10,9 odsto u odnosu na 2019. godinu

Foto: Pixabay free

Foto: Pixabay free

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u II kvartalu 2020. godine, u odnosu na isti kvartal 2019. godine, povećane su za 1,5%.

Posmatrano po grupama proizvoda u II kvartalu 2020. godine, u odnosu na isti kvartal 2019. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupi Hrana za životinje (10,9%).

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u II kvartalu 2020. godine, u odnosu na I kvartal 2020. godine, u proseku su smanjene za 1,1%.

Posmatrano po grupama proizvoda u II kvartalu 2020. godine, u odnosu na prethodni kvartal, najveći uticajna pad cena zabeležen je u grupama: Energenti (-7,5%), Sredstva za zaštitu bilja (-2,4%) i Seme (-10,3%).

Izvor; agrosmart.net

Cena hrane za životinje povećana 10,9 odsto u odnosu na 2019. godinu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Slabiji rod šljiva u Čileu i SAD, dominantnim proizvođačima koji su snabdevali 50 odsto svetskog tržišta, doveo je do velike potražnje za suvim šljivama iz Srbije, kaže za Biznis.rs generalni sekretar Srpske asocijacije proizvođača suvih šljiva Aleksandar Jovanović. On dodaje da se ukazala šansa za srpske proizvođače, ali da naša zemlja jednostavno nema kapacitete da se nametne na svetskom tržištu

Zbog toga što mogu biti opasne po zdravlje, vrlo je važno znati koje namirnice ne bi trebalo podgrevati nakon što su se ohladile.

Cene hrane i sirovina rastu i u svetu i u Srbiji. Agroekonomista Milan Prostran smatra da će cene u našoj zemlji rasti do leta naredne godine.

Na platou hale Spens u Novom Sadu otovren je peti po redu Festival nacionalne kuhinje „Taste of planet“ i do 23. oktobra će posetioci moći da uživaju u svetskim specijalitetima.

Da bismo bili zdravi i da bi naš organizam pravilno funkcionisao, trebalo bi da naša ishrana bude izbalansirana. U nastavku teksta su spiskovi namirnica prema kiselosti, odnosno njihovoj pH vrednosti.

Usled pogoršanja izvoznih mogućnosti i velike potražnje za proizvodima kao što su pšenica i palmino ulje, cene prehrambenih proizvoda na svetskom nivou porasle su u septembru drugi mesec uzastopno, objavila je FAO.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета