Ministarstvo poljoprivrede nabavlja softver za Vinogradarski registar

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pokrenulo je javnu nabavku za uvodjenje Geografskog informacionog sistema (GIS) za Vinogradarski registar, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Registar kako prenosi RTV, podrazumeva licencu za softver Esri ArcGIS Enterprise Standard License i aplikaciju WEB GIS za vizualizaciju vinogradarskih parcela.

Nabavka obuhvata i besplatnu obuku korisnika softvera i aplikacije i stručnu pomoć u periodu od 12 meseci od dana potpisivanja potvrde o primopredaji aplikacije.

Vrednost javne nabavke je blizu 4,1 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda je 16. decembar

Izvor:agrosmart.net

Ministarstvo poljoprivrede nabavlja softver za Vinogradarski registar

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Ministarstvo poljoprivrede sa Upravom agrarna plaćanja raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje vina u 2022. godini. Za ove namene je opredeljeno 41 milion dinara.

Na Beogradskom sajmu, 25. i 26. februara održaće se sajam vina "Beowine", a prijave za ovaj događaj su u toku.

U naredna tri meseca u Srbiji će biti izgrađeno nekoliko Centara izuzetnosti u kojima će poljoprivrednici moći da se obuče za primenu najsavremenijih tehnologija u agraru

Od 1. januara 2022. godine svi poljoprivrednici koji koriste pesticide moraće da prođu obaveznu obuku, dok će sertifikat biti uslov da profesionalni korisnici mogu da nabavljaju sredstva za zaštitiu bilja u poljoprivrednim apotekama.

Danas je sve više žena u svetskom ali u i srpskom vinogradarstvu. Vinograde i podrume nasleđuju od očeva i dedova, ali su se mnoge devojke posle završenog fakulteta vratile na svoja ili nova imanja. Mlade vinogradarke i vinarke ništa ne prepuštaju slučajnosti, imaju novu viziju proizvodnje, plasmana i vinskog stila. U skladu sa trendovima u svetu mnoge prednost daju domaćim sortama grožđa

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета