Najviše poskupelo industrijsko bilje i žitarice u odnosu na prošlu godinu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u martu 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 9,4%, objavio je Republički zavod za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (26,0%) i Žita (20,7%).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u martu 2021. godine, u odnosu na februar 2021. godine, u proseku su smanjene za 0,2%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na pad cena zabeležen je u grupama: Žita (-3,2%) i Krompir (-16,1%).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-mart 2021. godine, u odnosu na isti period 2020. godine, u proseku su povećane za 7,7%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-mart 2021. godine u odnosu na isti period 2020. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Industrijsko bilje (28,1%), Žita (21,4%) i Voće (14,5%).

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Najviše poskupelo industrijsko bilje i žitarice u odnosu na prošlu godinu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Hrvatskoj se proizvede oko 500 hiljada komada pršuta godišnje, a potroši se oko milion

U Srbiji pšenica predstavlja jednu od najvažnijih poljoprivrednih kultura. Ipak, rat u Ukrajini uzrokovao je globalne poremećaje na tržištu, pa su tako i silosi u našoj zemlji još uvek puni, uprkos tome što se bliži nova žetva.

Ponude za ranu kupovinu od proizvođača poljoprivrednih mašina počinju u avgustu i septembru. Međutim, ove godine proizvodnju poljomehanizacije prate problemi u lancima snabdevanja i dostupnosti komponenti s čime se bori i Fendt iz Marktoberdorfa, piše Frankfurter Allgemeine.

Koliko se zadrži trenutna otkupna cena ili tovljenici uskoro poskupe, što stočari priželjkuju, moguće je očekivati da pojedini obori više ne budu prazni

Kraft Hajnc je, komentarišući nadolazeća povećanja cena, rekao da ona odražavaju troškove proizvodnje sa kojima se suočava cela industrija

Od kada se prati stanje na tržištu, u ovom regionu nije zabeležena cena od 450 dinara po kilogramu, objavio STIPS

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета