NOVA ŠANSA ZA SRPSKE PROIZVODE U MOSKVI: Međunarodni sajam prehrambene industrije Prodexpo 2022

Foto: pks.rs

Foto: pks.rs

Prodexpo 2022 koji se održava u Moskvi je međunarodni sajam prehrambene industrije, a 13 kompanija iz Srbije je predstavilo najkvalitetniju domaću hranu i pića, dok je ovaj događaj ujedno i šansa za sklapanje novih poslovnih partnerstava.

Posetiocima sajma i inostranim distributerima hrane i pića ponuđeni su domaći sirevi, kajmak i mlečni namazi, mesne prerađevine, kašice za decu, džemovi i voćni sokovi, kao i smrznuto i sušeno voće i povrće, konditorski proizvodi, vina i rakije.

Domaće kompanije izlažu na sajmu do 11. februara u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije.

Direktor Predstavništva Privredne komore Srbije u Rusiji Dejan Delić je rekao da je Prodexpo važno mesto za susret domaćih kompanija koje već posluju na ruskom tržištu sa starim distributerima, novim dobavljačima i potencijalnim partnerima u cilju širenja izvoza na rusko tržište.

Kompanija „Simex Original“ iz Subotice posluje na ruskom tržištu od 2016. godine, a potpresednik kompanije Goran Drača kaže da je „Top Pelinkovac“ njegove firme nagrađen na sajmu Prodexpo zlatnom medaljom za kvalitet u kategoriji biljnih biter likera, dok su Vučije rakije od dunje i šljive dobile bronzane medalje.

Nagrađivani sir – brinza Mlekare Ub nalazi se na policama marketa u Rusiji desetak godina, a prema rečima komercijalnog direktora mlekare Milana Cara, planiraju širenje izvozne palete proizvoda, pa će tamošnjim potrošačima ponuditi sirni namaz bez laktoze i kajmak iz Srbije.

Direktor nabavke u Fabrici dečje hrane iz Dobanovaca Nikola Petrović je naveo da je ta kompanija četvrtu godinu prisutna na tržištu Rusije sa brendom „Baby“.

– Blisko sarađujemo sa ruskim i ostalim tržištima i nadamo se da će sajam u Moskvi doprineti proširenju saradnje – kazao je Petrović.

Predstavnici kompanije „Budimka“ kažu da je srpsko slatko popularno u Rusiji, ali i domaća zimnica i prirodni sokovi.

Prema rečima rukovodioca Sektora za međunarodnu trgovinu „Budimke“ Jelene Kalinić, osim potencijalnih partnera iz Ruske Federacije Budimka ima i upite za saradnju iz bivših SSSR republika.

Krekere sa semenkama i pirinčane galete ruskim kupcima ponudilo je domaće preduzeća NN-Tel koje posluje i na tržištu Litvanije, Letonije, Belorusije, Poljske, a spremni su da izvoz iz Srbije prošire i na Rusiju.

Na sajmu u okviru nacionalnog paviljona Srbije površine 156 metara kvadratnih, izvozne kapacitete predstavljaju Mlekara Šabac, Mlekara Ub, Industrija mesa Topola, Fabrika dečje hrane Dobanovci, Vinarija Čoka PLUS, Masli, Zlatiborac, ITN Grup, Budimka, Mambikom agrar, BMN Malinas, NN-Tel, Simeks Original.

Svake godine sajam Prodexpo poseti više od 70.000 posetilaca iz 110 zemalja, a ove godine učestvuje više od 2.600 izlagača, saopštili su iz Privredne komore Srbije.

Agroinfo.rs/agrotv.net

NOVA ŠANSA ZA SRPSKE PROIZVODE U MOSKVI: Međunarodni sajam prehrambene industrije Prodexpo 2022

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Kragujevcu će se od 29. aprila do 1. maja održati sajam hortikulture, najmasovniji do sada.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizuje tradicionalno učešće srpskih kompanija u okviru najznačajnije međunarodne sajamske manifestacije prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji i regionu „Prodekspo-2022“, od 07. do 11. februara.

U hali 2 Beogradskog sajma 12. i 13. februara 2022. godine održaće se XIII Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija (SPOS).

Treći po redu Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, Agro Belgrade 2022. na programu je od 27. do 29. januara na Beogradskom sajmu.

Agro Belgrade, međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva održeće se na Beogradskom sajmu od 27 do 29. januara 2022. godine.

Novosadski sajam poljoprivrede uskoro počinje, a poznato je i kako će ulazak samih posetilaca izgledati, te šta će tom prilikom morati da bude ispunjeno.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета