Novi član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu je Ivan Glišić

Foto: Print screen youtube

Foto: Print screen youtube

Docent na Agronomskom fakultetu u Čačku dr Ivan Glišić biće imenovan za novg člana Gradskog veća.

Dr. Glišić će preuzeti resor za poljoprivredu umesto Milana Lukića, koji je imenovan za direktora Instituta za proučavanje lekovitog bilja “Josif Pančić“ u Beogradu.

Glišić rođen 27. juna 1974. godine u Čačku, oženjen je i otac je troje dece. U njegovoj radnoj biografiji,  se navodi da je diplomirao 1998. godine na Agronomskom fakultetu u Čačku sa prosečnom ocenom 9,47. Poslediplomske studije, smer Pomologija, upisaoje na Agronomskom fakultetu u Čačku i do marta 2003. godine položio sve ispite predviđene planom i programom. Magistrirao je 8. jula 2004. godine.

Na istom fakultetu 2012. godine odbranio je i doktorsku disertaciju. Autor je 107 naučnih radova; od toga je 79 publikovano u celini, a 28 kao abstrakti. Zaposlen je na Agronomskom fakultetu u Čačku u zvanju docent za užu naučnu oblast Voćarstvo.

Izvor: moravainfo.rs

Novi član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu je Ivan Glišić

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kivi nije jedina tropska ni biljka ni voćka koju ova Čačanka ima u svom dvorištu. Pre tri godine Adžići su posadili i stablo banane

Njihovi prinosi se kreću od 10 do 15 tona, a najteža lubenica im je imala čak 24 kilograma

Spretniji berači se sa vlasnikom dogovaraju o zaradi po ubranom kilogramu, pa njihova zarada zavisi od umeća, brzine ruku i od toga koliko ko može da podnese rad na visokim temperaturama.

Prema ranim prognozama, cena maline će ove godine ići i do 800 dinara po kilogramu, dok su najavljivane dnevnice za berače i do 8.000 dinara. Iz Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji kažu da su ovi iznosi dnevnica nerealni.

Verovali ili ne, ovo egzotično voće koje dolazi iz Afrike, a zove se kivano, može se uspešno gajiti i u našim uslovima. Seje se krajem aprila, početkom maja, nije preterano zahtevna, a uspeće čak i u saksiji.

U sredu popodne olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je delove opštine Topola kada je zasadima naneta velika šteta.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета