Otvoren digitalni Sajam preduzetništva, najavljeni konkursi za zapošljavanje, žensko preduzetništvo, umetničke zanate

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U Kongresnom centru „Master“ na Novosadskom sajmu danas je otvoren prvi digitalni Sajam preduzetništva Vojvodine, koji se ove godine održava 22. i 23. aprila na platformi ExpoOnline.rs.

Sajam je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, a na otvaranju su se obratili predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković.
Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Novosadski sajam kreirali su ovu manifestaciju u virtuelnom okruženju sa ciljem da se privrednici upoznaju, uspostave kontakt, razmene ideje, ugovore poslove, pronađu potencijalne investitore, korisnike, distributere, inovatore.

Ovo je i prilika da se dobiju informacije o aktuelnim podsticajnim merama Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i merama fondova i drugih organizacija, koje su namenjene za pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima.

– Brzi i efikasni dogovori oko realizacije ovogodišnjeg Sajma preduzetništva sa Novosadskim sajmom i Privrednom komorom Vojvodine, jasno pokazuju opredeljenje da u ovoj teškoj situaciji ništa ne može da zaustavi preduzentnički duh, niti one koji žele da pomognu preduzetnicima, rekao je sekretar Ivanišević, istakavši da je na aktuelne konkurse iz oblasti privrede i turizma stiglo preko 2.000 prijava.

On se osvrnuo i na podsticajne mere Sekretarijata i najavio da će 5. maja 2021, biti raspisani konkursi za novo zapošljavanje, samozapošljavanje i za javne radove, za šta je opredeljeno ukupno 42 miliona dinara. Nakon toga biće raspisani i konkursi za žensko preduzetništvo i za umetničke i stare zanate.

Predsednik PKV-a Boško Vučurević je rekao da je segment preduzetništva od izuzetnog značaja za domaću privredu, dodavši da se ovakvim i sličnim aktivnostima unapređuje privreda, dok i sama Komora ostaje mesto okupljanja privrednika.
Generalni direktor Sajma Slobodan Cvetković je istakao da je pandemijom korona virusa posebno ugrožena sajamska industrija, te da je poslovanje u ovoj delatnosti u problemu. Međutim, svojom proaktivnošću, Novosadski sajam je kreirao sopstvenu digitalnu platformu koja je umnogome omogućila održavanje manifestacija, ali i da ostanu u kontaktu sa izlagačima i zainteresovanim stranama.

Sajam okuplja više od četrdeset izlagača iz različitih sektora privrede, a u okviru osam panela.

Na pomenutoj platformi se može pristupiti svakom panelu ponaosob i pratiti izlaganje govornika, a preduzetnici su u prilici da zakažu B2B susrete. Na platformi se mogu naći linkovi ka panelima posvećenim regionalnoj saradnji, preduzetništvu u turizmu, očuvanju starih i tradicionalnih zanata, kao i digitalnoj transformaciji privrede prvog dana, dok će u okviru drugog dana Sajma biti obuhvaćene teme o ustanovljenju oznake kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“, ženskom preduzetništvu, klasterima, kao i programima Razvojnog i Garancijskog fonda AP Vojvodine, kao i Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Novi Sad.

Najavljena je mogućnost da se, ukoliko aktuelna situacija uzrokovana pandemijom korona virusa dozvoli, Sajam preduzetništva u prisustvu izlagača i posetilaca organizuje u oktobru ove godine.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Otvoren digitalni Sajam preduzetništva, najavljeni konkursi za zapošljavanje, žensko preduzetništvo, umetničke zanate

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini, za šta je izdvojeno 200 miliona dinara.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2022. godini u iznosu od 100 miliona dinara bespovratno.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета