Otvoren konkurs za dodelu znaka Najbolje iz Vojvodine

Foto:Printscreen

Foto:Printscreen

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je Konkurs za sticanje prava korišćenja znaka „Najbolje iz Vojvodine“.

– Posle šest godina pauze ponovo vraćamo u upotrebu oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ i pokrećemo kampanju koju nazivamo „Hajde da pričamo o najboljima“. Želimo da  ovaj znak s ponosom ponesu najbolji proizvodi, usluge i manifestacije sa područja AP Vojvodine, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević na konferenciji za medije koja je održana danas u svečanoj sali Matice srpske povodom raspisivanja konkursa za dodelu ove  oznake kvaliteta.

Konkurs će trajati narednih 30 dana, a pravo učešća imaju pravna lica, preduzetnici, fizička lica, organizatori programa i manifestacija. Uslov da neki proizvod ponese oznaku je da je autentičan, kao i da pretežna sirovinska baza za njegovu izradu potiče sa teritorije Vojvodine. Kada su u pitanju manifestacije, turistički i ugostiteljski objekti, ideja je da se oznakom podrži multietnički karakter Vojvodine i sve ono što promoviše tradicionalne vrednosti Pokrajine.

Prema rečima dr Ivaniševića prilikom odabira visoko će se vrednovati i to da li je način proizvodnje u skladu sa zaštitom životne sredine, kao i da li poslodavac vodi računa o pravima i položaju svojih radnika, plaća obaveze prema državi i slično.

Nakon završetka konkursa planiran je odabir koji će trajatio oko dva meseca, a kako je rekao Ivanišević,  prvi nosioci oznake trebalo bi da budu promovisani početkom jeseni. Očekuje se da će tada barem deset proizvoda i usluga dobiti pravo na nošenje znaka.

Znak će se dodeljivati na tri godine uz redovne kontrole koje treba da osiguraju  da se održi isti nivo kvaliteta  proizvoda ili usluge.

U izboru i ocenjivanju kvaliteta prijavljenih proizvoda učestvovaće „Jugoinspekt“, dok će u segmentu usluga i manifestacija ovaj posao obavljati „Turistička organizacija Vojvodine“.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Otvoren konkurs za dodelu znaka Najbolje iz Vojvodine

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Ministarstvo za brigu o selu danas je zvanično raspisalo još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета