Pokrajina objavila rezultate konkursa za mlade poljoprivrednike, dato 200 miliona

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je rezultate konkursa za podršku mladim poljoprivrednicima u Vojvodini. Pokrajina je mladima u ruralnim sredinama Vojvodine dala 200 miliona dinara, a najviše je tražena finansijska pomoć za investicije u stočarstvu, povrtarstvu, voćarstvu…

Zahtevi mladih poljoprivrednika odnosili su se na nabavku priključnih mašina za farme, voćnjake, a bilo je dosta  i onih za nabavku stada ovaca, sistema za navodnjavanje, plastenika…

Od ukupnog broja pristiglih prijava 458 ih je ispunilo sve uslove predviđene konkursom i pravilnikom, dok 138 prijava nije. Za 171 podnosioca prijava komisija Sekretarijata je predložila da se zaključi ugovor o dodeli bespovratne pomoći. Sa 287 podnosilaca, iako prijave ispunjavaju uslove iz pravilnika, zbog nedostatka sredstava i nedovoljnog broja bodova Sekretarijat nije u mogućnosti da zaključi ugovor.

Rok za žalbu na objavljenu listu je 15 dana od dobijanja rešenja, odnosno najkasnije u roku od 30 dana od objavljivanja odluke na zvaničnoj internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za one koji nisu lično dobili rešenja.

Odluku Pokrajinskog sekretarijata možete preuzeti ovde: Odluka-mladi-konacno

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Pokrajina objavila rezultate konkursa za mlade poljoprivrednike, dato 200 miliona

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Ministarstvo za brigu o selu danas je zvanično raspisalo još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета