Pokrajinski sekreterijat dodelio 80 miliona dinara bespovratno za podizanje plastenika

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore predstavnicima 130 poljoprivrednih gazdinstava koja su na konkursu dobila bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke plastenika i opreme u njima.

Sekretar Božić je istakao da je ukupna vrednost ovih ugovora 132,3 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 80 miliona.

Realizacijom te investicije u Vojvodini će pod plastenicima biti novih 125.000 kvadratnih metara.

– Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu na ovaj način apsolutno podržava plasteničku proizvodnju. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednom prijavljenom na konkursu za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju, bio je 2,1 milion dinara. Ovaj iznos je bio viši za deset posto za poljoprivredna gazdinstava čiji su nosioci žene, za poljoprivrednike čija se investicija realizuje na području sa otežanim uslovima rada i za mlađe do 40 godina“, naglasio je Božić.

Resorni sekretar je pozvao poljoprivrednike da i dalje aktivno prate sve konkursne linije i iskoriste ponuđene mere, kako bi unapredili svoju proizvodnju.

Najveći broj ugovora danas je dodeljen poljoprivrednicima iz Odžaka, Rume, Novog Sada, Vrbasa i Bačke Palanke.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Pokrajinski sekreterijat dodelio 80 miliona dinara bespovratno za podizanje plastenika

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Više udruženja proizvođača mleka iz različitih delova Srbije, zatražilo je od Vlade Srbije, Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoporivredu i ministarke Jelene Tanasković, da hitno usvoje njihove zahteve i preduzmu mere za spasavanje domaćih farmi krava.

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio je prilikom posete Svilajncu da se radi na novom programu pomoći zadrugama vrednom pola milijarde dinara, koji počinje od jeseni.

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета