Poljoprivrednicima stižu rešenja za doprinose

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Poreska uprava je saopštila je da je u toku uručenje rešenja za uplatu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika za 2020. godinu, za osiguranike kojima se obaveza utvrđuje rešenjem poreskog organa.

Rešenje se smatra dostavljenim po isteku roka od 15 dana od dana predaje rešenja pošti, a na rešenju je naznačen datum predaje pošti.
 
Mesečna osnovica doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osiguranike poljoprivrednike iznosi 25.801 dinar, a godišnja osnovica doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osiguranike poljoprivrednike 309.612 dinara.
 
Stopa doprinosa za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje je 25,5 odsto, dok je stopa doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje 10,3 odsto.

agrosmart.net

Poljoprivrednicima stižu rešenja za doprinose

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета