POSKUPLJUJE VODA OD 1.JANUARA 2021. GODINE

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Stanovnici Beograda plaćaće naknadu za isporučenu vodu i odvođenje otpadnih voda za pet odsto skuplje nego do sada, saopštilo je JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Tako će domaćinstva i sportsko-rekreativni centri, odnosno bazeni, kubik tečnosti plaćati 59,64 dinara, odnosno 24,04 dinara za odvođenje otpadnih voda.

“Ostali potrošači” vodu će plaćati 98,4 dinara, a za kanalizaciju 52,95 dinara.

U “Beogradskom vodovodu” kažu da će prosečno domaćinstvo vodu i njeno odvođenje plaćati 80 dinara skuplje, a da je cena usluge poslednji put korigovana 2016. godine.

Prethodno je to javno komunalno preduzeće od gradskih vlasti tražilo da povećaju cenu svojih usluga za 11 odsto, ili oko 150 dinara.

U međuvremenu, od septembra prošle godine, na računu za “Infostan” našla se i fiksna naknada od oko 130 dinara za “pogonsku spremnost sistema”, namenjena održavanju i ispiranju vodovodne mreže, koju korisnici plaćaju nezavisno od potrošnje vode.

Izvor: Nova ekonomija

POSKUPLJUJE VODA OD 1.JANUARA 2021. GODINE

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Hrvatskoj se proizvede oko 500 hiljada komada pršuta godišnje, a potroši se oko milion

Stanovnici Srbije ove jeseni ponovo imaju mnogo problema sa smrdibubama koje koriste svaki otvor na prozoru ili vratima da uđu u kuću.

Ponude za ranu kupovinu od proizvođača poljoprivrednih mašina počinju u avgustu i septembru. Međutim, ove godine proizvodnju poljomehanizacije prate problemi u lancima snabdevanja i dostupnosti komponenti s čime se bori i Fendt iz Marktoberdorfa, piše Frankfurter Allgemeine.

Koliko se zadrži trenutna otkupna cena ili tovljenici uskoro poskupe, što stočari priželjkuju, moguće je očekivati da pojedini obori više ne budu prazni

Kraft Hajnc je, komentarišući nadolazeća povećanja cena, rekao da ona odražavaju troškove proizvodnje sa kojima se suočava cela industrija

Riba otvara usta kako bi mogla da diše. Ona na taj način uzima vodu, koju pritom izbacuje kroz škrge – male proreze sa obe strane glave, pokrivene poklopcima.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета