Promocija srpskog agrara putem onlajn platforme

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Pošto epidemiološki uslovi i dalje ne dozvoljavaju održavanje sajmova u tradicionalnom formatu, Novosadski sajam je odlučio da na online platformi www.expoonline.rs organizuje „Dane poljoprivrede“.

Događaj se organizuje od 18. do 21. maja kako bi se izlagačima olakšao plasman proizvoda i usluga i pružila još jedna prilika za promociju srpskog agrara.

S obzirom na predstojeće subvencije iz nacionalnih fondova preko Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva za brigu o selu, podršku paorima iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, IPARD program i Fondaciju „Prosperitati“, „Dani poljoprivrede“ u maju biće odlična online prilika izlagačima da ponude, a poljoprivrednim proizvođačima da se upoznaju sa najnovijim modelima poljopirvredne mehanizacije i priključnih mašina, saopštajau iz Novosadskog sajma.

Mogućnost da se predstave u online okruženju imaće i pojedinci kao i predstavnici firmi koje se bave agrarom – od proizvođača do prerađivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja…

Iz Novosadskog sajma navode da sajmove “licem u lice” ipak ne može u potpunosti da zameni  veb okruženje, pa je ova institucija odlučna u nameri da 88. međunarodni poljoprivredni sajam organizuje od 18. do 24. septembra, u halama i na otvorenom prostoru, očekujući povoljne zdravstveno-bezbednosne uslove.

Novosadsku onlajn platformu možete posetiti OVDE.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Promocija srpskog agrara putem onlajn platforme

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета