Srpska vina i organski proizvodi na sajmu u Kini

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Na 2. međunarodnom sajmu robe široke potrošnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEEC) u Ningbou Srbija se, u okviru Nacionalnog paviljona, predstavlja proizvodima 18 kompanija među kojima su vina i pića, organski proizvodi, suvo voće, namazi i džemovi, dijetetski suplementi, jestiva ulja, kao i hrana i kozmetika za kućne ljubimce.

Sajam traje do 11. juna, a promociju proizvodnog i izvoznog potencijala Srbije organizuju Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

I pored otežanih uslova zbog pandemije COVID 19, i nemogućnosti učešća predstavnika kompanija, kineski partneri imaju priliku da se upoznaju sa proizvodima i ukusima  Srbije, rekla je Jelena Grubor Stefanović, direktorka predstavništva PKS u NR Kini.

CEEC Ekspo sastoji se iz tri segmenta, izložbe zemalja Centralne i Istočne Evrope, međunarodne izložbe robe široke potrošnje i stalne izložbe uvoznih proizvoda. Održava se na 200.000 kvadratnih metara, uz 2.000 izlagača i više od 6.000 poslovnih partnera i kupaca.

Vlada NR Kine, sa ciljem unapređenja trgovinske i ekonomske saradnje Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, odredila je grad Ningbo kao platfomu za promociju robne razmene i ekonomske saradnje u skoro svim oblastima privrede. Grad Ningbo namerava da uveze robu u vrednosti od 10 milijardi dolara iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, što je velika šansa za kompanije  iz Srbije, ističe Grubor Stefanović.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Srpska vina i organski proizvodi na sajmu u Kini

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se sa ambasadorkom NR Kine u Republici Srbiji Čen Bo sa kojom je razgovarala o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima.

Srbija veoma izložena i podložna prirodnim opasnostima koje su posledica klimatskih promena

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

U Kragujevcu će se od 29. aprila do 1. maja održati sajam hortikulture, najmasovniji do sada.

Vlada Srbije je juče, 14. aprila, usvojila odluku kojom se od zabrane izvoza izuzimaju prehrambeni proizvodi organskog porekla.

Usled uvođenja sankcija zemalja EU Rusiji, srpski proizvodi su sve traženiji na teritoriji Federacije, ali i na zapadnom tržištu.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета