U Engleskoj uništeno 10.500 ćuraka zbog ptičjeg gripa

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ptičji grip je danas otkriven na farmi ćuraka u severnoj Engleskoj, a veterinarska služba je odlučila da uništi svih 10.500 ćuraka

Grip je potvrđen kod ćuraka na farmi blizu Nortalertona u severnom Jorkširu“, rekla je šefica veterinarske službe Kristina Midlmis, a preneo Rojters.

U izjavi se dodaje da će svih 10.500 ćuraka biti uništeno „na human način“ kako bi se sprečilo širenje zaraze, a rizik da se bolest prenese na čoveka je veoma nizak.

Takođe, izbijanje korona virusa nije pretnja za prehrambenu industriju, dodaje se u izjavi veterinarske službe.

Izvor:RTV

U Engleskoj uništeno 10.500 ćuraka zbog ptičjeg gripa

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ptičiji grip hara Evropom, a u Francuskoj je od novembra prošle godine uništeno više od 13 miliona komada živine zbog ove pošasti.

Određena sela u opštiniama Sečanj i Zrenjanin proglašena su za zaražena područja zbog pojave ptičijeg gripa, odnosno avijarne influence kod divljih ptica. Ovo je potvrđeno portalu zrenjaninski.com u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Mađarska je prijavila izbijanje visoko patogenog virusa ptičijeg gripa H5N1 na dve farme, što je uslovilo masovno ubijanje životinja kako bi se sprečila katastrofa.

Prisustvo virusa avijarne influence (pottipa H5N8) kod divljih ptica potvrđeno je kod uginulih labudova 01. oktobra na teritoriji opštine Zemun kod dva labuda u Borči i na lokaciji Kovilovo, opština Palilula, na širem području grada Beograda, navodi se u saopštenju Uprave za veterinu.

Virus avijarne influence (pottipa H5N8) čije je prisustvo potvrđeno kod uginulih labudova na području Beograda ne prenosi se sa zaraženih ptica na ljude, ali se može preneti na domaću živinu i prouzrokovati velike ekonomske štete.

Poslednjih meseci zabeleženi su napadi soja H5N8 u Rusiji, Evropi, Bliskom Istoku i Severnoj Africi.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета