U Kuli započeta izgradnja fabrike za preradu paradajza

Foto: kula.rs

Foto: kula.rs

Na sajtu opštine Kula saopšteno je da je u industrijskoh zoni ovog mesta postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike za preradu paradajza.

Postavljanjem kamena temeljca od strane predsednika opštine Kula, Damjana Miljanića i Zorana Račića, vođe projekta i suvlasnika kompanije BFV-Processing of Tomato and Fruits doo Kula označen je početak radova na ovom postrojenju čiji je rok za završetak 1. maj 2022. godine, dok će se 15. maja pokrenuti nova proizodnja.

Ovde će se, prema planu, sledeće godine prerađivati 50.000 tona paradajza.

Jedan pogon za preradu paradajza je kapaciteta oko 30.000 tona svežeg paradajza, gde se kao gotov proizvod dobija tomato masa, odnosno paradajz pire, gde je predviđena proizvodnja oko 5.000 tona, objasnio je Račić. 

On je takođe istakao da je ovojedinstven projekat koji ne radi niko u Srbiji, pa je u tome njihova šansa. Planirano je da se projekat dalje širi, a uključio se i Tetra Pak sa tri miliona evra  kako bi pomogao proizvodnju. Ukupna vrednost ovog projekta je 11 miliona evra.

Agroinfo.rs

U Kuli započeta izgradnja fabrike za preradu paradajza

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Vojvodini je uručeno šest ugovora o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 43 miliona dinara za procese pošumljavanja na teritoriji ove pokrajine.

Konačna rang lista zahteva za IPARD podsticaje u Šestom javnom pozivu za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava je objavljena, a projekti će biti odobaravani nakon administrativne i terenske kontrole ispunjenosti uslova.

Opština Golubac je raspisala javni poziv za dodelu subvencija za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, a za ovu namenu je ukupno opredeljeno 2.145.000 dinara.

Na ovakav način možete peći bolo koje povrće, jednostavno se priprema i jako je ukusno!

Bil Gejts, američki milijarder, rešio je da svoj novac investira u proizvodnju mleka kojom neće biti izazvana velika emisija štetnih gasova.

Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović najavio je da će naredne godine za poljoprivredu biti obezbeđena znatno veća sredstva i pozvao proizvođače da apliciraju.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета