U Kuli započeta izgradnja fabrike za preradu paradajza

Foto: kula.rs

Foto: kula.rs

Na sajtu opštine Kula saopšteno je da je u industrijskoh zoni ovog mesta postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike za preradu paradajza.

Postavljanjem kamena temeljca od strane predsednika opštine Kula, Damjana Miljanića i Zorana Račića, vođe projekta i suvlasnika kompanije BFV-Processing of Tomato and Fruits doo Kula označen je početak radova na ovom postrojenju čiji je rok za završetak 1. maj 2022. godine, dok će se 15. maja pokrenuti nova proizodnja.

Ovde će se, prema planu, sledeće godine prerađivati 50.000 tona paradajza.

Jedan pogon za preradu paradajza je kapaciteta oko 30.000 tona svežeg paradajza, gde se kao gotov proizvod dobija tomato masa, odnosno paradajz pire, gde je predviđena proizvodnja oko 5.000 tona, objasnio je Račić. 

On je takođe istakao da je ovojedinstven projekat koji ne radi niko u Srbiji, pa je u tome njihova šansa. Planirano je da se projekat dalje širi, a uključio se i Tetra Pak sa tri miliona evra  kako bi pomogao proizvodnju. Ukupna vrednost ovog projekta je 11 miliona evra.

Agroinfo.rs

U Kuli započeta izgradnja fabrike za preradu paradajza

Komentari

Real Macrobid Fedex Shipping stromectol without prescription prix cialis en belgique

Автор 24 (автор24) - сервис помощи студентам #1 в России [url=http://author24.online/]Сайт автор 24[/url]

To detect ATP rich vesicles, cells were incubated with 30 ВµM quinacrine in phenol red free DMEM for 1 h at 37 C stromectol cream Security was low key but tight

nolvadex bodybuilding dosage TEN Asparaginase, bleomycin, chlorambucil, cladribine, cytarabine, doxorubicin, 5 fluorouracil, MTX, plicamycin, procarbazine, and suramin

As a result, GH Supplements have advantages that can help you add size and strength to your muscles and receive these results in less time buy stromectol pills

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kada kupujete povrće i voće na pijaci, većina prodavaca će vas ubeđivati da su njihovi proizvodi 100 odsto organski, da su gajeni bez dodavanja hemikalija, pesticida i raznih štetnih sredstava.

Ova salata je osvežavajuća i potpuno drugačijeg ukusa od onoga na šta smo navikli. Priprema se za 15 minuta, a njome možete poslužiti 4 osobe.

Opadanje cvetova paradajza je učestali problem koji prati mnoge sadnice ove biljne vrste. Uzročnika je više, a najčešći su previsoke ili niske temperature.

Verovatno vam se desilo da slučajno ostavite povrće poput krompira u kesi u nekoj posudi u špajzu. Posle izvesnog vremena, jedino sto možete videti jeste da je on zarastao u klice.

kompanije MK Group i Fintel Energija svečanom ceremonijom u Štolcu kod Kule zvanično su obeležile početak radova na izgradnji vetroparka ”Kula 2“.

Postoje biljne vrste koje treba saditi uz paradajz, koje pored njega dobro uspevaju i koje samom paradajzu pomažu da bude jači i ima bolje i ukusnije plodove. Takođe, postoje i one kulture koje nikako ne treba gajiti uz paradajz.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета