U Zrenjaninu u zakup ponuđeno 7.366 ha državnog zemljišta

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

U ponedeljak, 07.06.2021. godine raspisan je oglas za drugi krug javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za područje grada Zrenjanina

Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 7.366,4686 ha. Period zakupa je 15 godina za 1121 jedinicu javnih nadmetanja, dok je 38 jedinica javnih nadmetanja oglašeno na jednu godinu.

U ponudi je najviše pašnjaka, u površini od 3440 ha, od toga najzastupljeniji su pašnjaci 3. klase – 2187 ha. Početna cena za ovu klasu pašnjaka u drugom krugu iznosi 16,96 eur/ha. Takođe, u ponudi je skoro 2000 ha njiva, kao i 980 ha površine pod livadama. Početna cena za njivu 3. klase je 84,77 eur/ha.

Od ove godine ponude za javna nadmetanja se dostavljaju elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje. Na ovaj način, svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači lako i jednostavano mogu poslati svoje ponude, bilo da koriste računar ili mobilni telefon.

Pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, a jedini uslov je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.

Rok za prijavu je 16.06.2021. godine do 12 časova, a otvaranje ponuda, odnosno kreiranje rang liste zakazano je za 26.06.2021. godine.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

U Zrenjaninu u zakup ponuđeno 7.366 ha državnog zemljišta

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Zrenjaninu je 30. marta objavljen je oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u dugom krugu javnih nadmetanja za područje grada, a ukupna površina koja je raspoloživa za davanje u zakup iznosi 7.783 hektara.

Određena sela u opštiniama Sečanj i Zrenjanin proglašena su za zaražena područja zbog pojave ptičijeg gripa, odnosno avijarne influence kod divljih ptica. Ovo je potvrđeno portalu zrenjaninski.com u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Drugi krug javnih nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradovima Vranje i Valjevo, kao i u opštinama Surdulica, Ćićevac, Bojnik, Sokobanja i Sjenica, biće održan u predstojećem periodu.

Grad Zrenjanin je raspisao javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji Grada za 2021. godinu

Raspisani su oglasi za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u gradu Smederevu i opštinama Boljevcu, Žitorđi i Titelu.

Specijalni rezervat prirode 'Carska bara' porelazi u nadležnost ustanove 'Rezervati prirode' iz Zrenjanina, navedeno je u izmenama Uredbe o proglašenju ovog rezervata.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета