Ukrali više od 20 milona dinara podsticaja lažnom kupovinom poljoprivredne mehanizacije

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je ovom tužilaštvu podneta krivična prijava protiv deset lica zbog prevare.

Naime, operativnim radom Policije, a po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu prikupljeni su dokazi iz kojih proizilazi osnov sumnje da su osumnjičeni u svojstvu vlasnika poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Republike Srbije, lažnim prikazivanjem činjenica da su kupili različite poljoprivrene mašine i mehanizaciju, te izvršili plaćanje navodno kupljene robe, na osnovu toga podneli Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaj za investicije u fizičku imovinu poljuprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljuprivredne proizvodnje biljnih kultura. Zahtevi su, kako prenosi Nova.rs podneti Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Beogradu.

Uprava za agrarna plaćanja, je isplatila sredstva čime su osumnjičeni oštetili budžet Republike Srbije za više od 20.000.000,00 dinara.

Dežurni zamenik Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenima koji će biti saslušani. Za jednim osimnjičenim se još traga.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Ukrali više od 20 milona dinara podsticaja lažnom kupovinom poljoprivredne mehanizacije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od danas, 15. aprila, svi zainteresovani pčelari mogu podneti zahteve za ostvarivanje prava na subvencije, kažu iz Uprave za agrarna plaćanja.

Grad Beograd 7. marta je raspisao pet javnih poziva za subvencije poljoprivrednim proizvođačima, a za te namene je opredeljeno oko dva miliona evra, odnosno 240 miliona dianara.

Uskoro će na tržištu biti dostupan traktor domaće proizvodnje snage 90 konjskih snaga koji će proizvoditi belopalanačka kompanija "Majevica servis doo".

U cilju efikasnije isplate podsticaja po hektaru biljne proizvodnje, zbog nepovoljne epidemiološke situacije i u ovoj godini će se proces isplata vršiti bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj u Upravi za Trezor.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje jakih alkoholnih pića za 2022. godinu. raspisan je od Strane Ministarstva poljoprivrede - Uprave za agrarna plaćanja.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da će biti nosilac aktivnosti u vezi sa dodelom subvencija za nabavku i ugradnju univerzalnog zaštitnog rama za traktore kako bi se dodatno povećala bezbednost vozača traktora i svih učesnika u saobraćaju.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета