VUČIĆ O INICIJATIVI 'OTVORENI BALKAN': Poljoprivreda je najvažnije pitanje, rušimo barijere među narodima

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevim u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Predsednik Srbije je istakao da je jedna od najbitnijih stavki pregovora poljoprivreda, kao i da treba raditi na povezivanju naroda tri zemlje, prenosi Glas javnosti.

- Poljoprivreda je jedna od najbitnijih stavki ovih pregovora i mi ćemo biti veoma posvećeni razvoju poljoprivrede u budućnosti. Moramo da povežemo ljude. Naši narodi moraju da razumeju koliko je bitno da se povežemo - rekao je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je otpočela procedura izgradnje dva puta za granični prelaz Tabanovce - Preševo što je vrlo važno kada je reč o konekciji Srbije i Severne Makedonije.

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da se na ovaj način ruše barijere među narodima.

– Sa ovim smo srušili barijere između naših zemalja – poručio je Rama.

On je rekao da je siguran da će mnoge zemlje da pristupe Albaniji, Severnoj Makedoniji i Srbiji za import  i eksport dobara.

– Od januara sledeće godine videćemo benefite svega ovoga – rekao je Rama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma srećan zbog potpisanih ugovora u Tirani i da će od njih građani imati velikih koristi.

- Uspeli smo da pokrenemo stvari s mrtve tačke i uradimo stavri zbog kojih će građani naših zemalja imati koristi. Kako da imamo više turista iz Albanije i Severne Makedonije i kako vi da privučete iz Srbije i na albansku obalu i na fantastična makedonska jezera. Došao sam da kažem svima da su dobrodošli u Srbiju, da je Srbija druga kuća za njih, a da se i mi tako osećamo u Skoplju i Tirani. 

Osim toga, Vučić je najavio i druge projekte.

- Sada ćemo da počnemo da razgovaramo kako da napravimo poseban fond za filmsku industriju, kako da obavljamo pripreme sportskih klubova, kako da spustimo cenu drumarina za članica Otvorenog Balkana, kako da imamo popuste u smeštajima za one koji dolaze iz zemalja Otvorenog Balkana. Napravili smo inicijativu koja će da promeni lice Balkana - ocenio je predsednik Srbije.

Agroinfo.rs

VUČIĆ O INICIJATIVI 'OTVORENI BALKAN': Poljoprivreda je najvažnije pitanje, rušimo barijere među narodima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jesenja setva pšenice u Srbi se bliži kraju, zasejano je manje parcela nego prošle godine, zemljište je nedovoljno nađubreno, seme je korišćeno sa "tavana", a ne deklarisano, pa se dogodine ne može očekivati dobar rod, rekli su danas poljoprivrednici

Sredstva predviđena za poljoprivredu u budžetu za sledeću godinu dovoljna su za sva predviđena direktna davanja u okviru podsticaja u poljoprivredi, izjavila je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Milica Đurđević.

Otopljavanje pogoduje poljoprivrednim štetočinama, jer mogu da ubrzaju razmnožavanje, prežive zimu i migriraju dalje ka severu. Priča o širenju insekata i drugih štetnih vrsta tek će da dobije na značaju, ocenila je naučnica Sandra Krengel-Horni.

Od uvođenja elektronskog sistema i početka primene zakona u januaru 2019. godne, broj legalno angažovanih sezonskih radnika povećan je više od 20 puta

Poljoprivrednike u Srbiji najviše muče višak mleka i mlečnih proizvoda na zalihama, kao i pad cene pšenice koji je došao iz Evrope, izjavila je ministarka poljoprivrede napominjući da su dogovorene mere usmerene na prevazilaženje tih problema

Poljoprivrednici u Srbiji će sledeće nedelje izaći na protest upozorenja, blokadom puteva na više mesta, ako država ne ponudi rešenja za probleme sa viškovima mleka i žitarica, izjavio je danas predsednik Udruženja odgajivača goveda u centralnoj Srbiji Milija Palamarević.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета