Za 362 projekta dodeljena IPARD sredstva, isplaćeno preko 20 miliona evra

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Do sredine juna 2021. godine ostvarena je isplata za ukupno 362 IPARD projekta, u ukupnom iznosu od 20,1 miliona evra javne podrške.

U okviru Mere 1 isplaćeno je 332 projekta (14,8 miliona EUR javne podrške), dok je u okviru Mere 3 isplaćeno 30 projekata (5,3 miliona EUR javne podrške).

Najveći broj podnetih zahteva za Meru 1, prema analizi regionalne raspoređenosti podnetih zahteva, potiče iz Regiona Vojvodine, dok Region Šumadije i Zapadne Srbije prednjači po broju podnetih zahteva u Meri 3 i Meri 7.

Najveći iznos IPARD podrške za Meru 1 isplaćen je za investiciju u boks palete u podsektoru voća u Zapadnobačkom upravnom okrugu u okviru Prvog javnog poziva u vrednosti od 617.691 EUR. Najvrednija isplaćena investicija u okviru Mere 3 odnosila se na izgradnju i opremanje hladnjače i realizovana je u Šumadijskom upravnom okrugu, takođe, u podsektoru voća, u okviru Drugog javnog poziva, sa ukupnim isplaćenim iznosom od 915.100 EUR po zahtevu.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Za 362 projekta dodeljena IPARD sredstva, isplaćeno preko 20 miliona evra

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, šef Kabineta predsednika Nenad Dolovac sastali su se danas sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kako bi razgovarali o problemima koji i dalje tište poljoprivrednike, saopštilo je Udruženje za zaštitu poljoprivrednika Asocijacija 2022.

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru.

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Bodovnu listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je pre tri godine kupila imovinu PKB korporacije, uložila je oko 60 miliona evra u unapređenje poslovanja, uvela tehnološke inovacije i postala jedna od najmodernijih u sektoru poljoprivrede u regionu, rekao je direktor Dušan Radičević.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета