Za investicije u korišćenju solarne energije u poljoprivredi u maju se konkuriše za 50% bespovratnih sredstava od Svetske banke

Foto: Print screen youtube

Foto: Print screen youtube

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2021. godini, sa finansiranjem od strane Svetske banke.

Ukupna vrednost investicija iznosi u dinarskoj protivrednosti od 20.000 do 50.000 evra, tj. minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10.000 – 25.000 EUR. Za sprovođenje Prvog javnog poziva u 2021.godini, opredeljena su sredstva u iznosu od 700.000.000 dinara. 

Ciljna grupa ovog konkursa su:

Žene
Mladi poljoprivredni proizvođači u ugroženim područjima (nerazvijene/siromašne opštine).
Bespovratna sredstva utvrđuju se u procentualnom iznosu od 50% od vrednosti prihvatljivih troškova, uključujući i pripadajuće poreze i doprinose za predmetnu investiciju. Preostalih 50% obezbeđuju se 10% iz sopstvenog učešća, a 40% iz kredita.

Bespovratna sredstva u okviru programa podrške izmedju ostalog obuhvataju kapitalne investicije za nabavku i instaliranje nove opreme u svrhu korišćenja obnovljivih izvora energije i unapređenja energetske efikasnosti (korišćenje solarne energije).

Predmet javnog poziva su investicije koje se odnose na unapređenje konkurentnosti u oblasti primarne poljoprivrede koja obuhvata: proizvodnju mleka, mesa, akvakultura, pčelarstva, biljnu proizvodnju, proizvodnju voća, povrća, grožđa i cveća. Na konkurs u skladu sa Pravilnikom mogu da se jave poljoprivredna gazdinstva, mikro, mala i srednja preduzeća, koji treba da ispunjavaju uslove u pogledu maksimalne veličine obradivih površina, odnosno broja grla.

Rok za podnošenje prijava je do 4. juna 2021.

Korisnik bespovratnih sredstava može početi sa investicijama i aktivnostima, predviđenim Projektom, nakon potpisivanja Ugovora i nakon što sredstva u punom iznosu od vrednosti prihvatljivih troškova budu uplaćena na namenski račun kod poslovne banke

Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji je zajednička inicijativa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke koji uvodi novi model finansiranja kako bi se osnažili mali i srednji poljoprivredni proizvođači i preduzeća i unapredila konkurentnost poljoprivredne proizvodnje.

Naravno, vredi koristiti bespovratna sredstva. Ukoliko ste zainteresovani da konkurišete za investicije za energetsku efikasnost i opremu za solarnu energiju: solarne elektrane na krovu objekta ili solarno navodnjavanje, javite se firmi Conseko d.o.o. na e-mail info@conseko.rs ili na telefon 011/2971995.

Agroinfo.rs/.conseko.rs

Za investicije u korišćenju solarne energije u poljoprivredi u maju se konkuriše za 50% bespovratnih sredstava od Svetske banke

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Ministarstvo za brigu o selu danas je zvanično raspisalo još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета