Za spas sela nužna izmena Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je za rešavanje svih važnih pitanja vezanih za selo neophodna izmena seta zakona, pre svega Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

Krkobabić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, naveo da je nužno precizno definisanje seoske opštine i njene nadležnosti, što bi omogućilo da njeni stanovnici mogu ponovo da se dogovaraju, planiraju i odlučuju o svim pitanjima od značaja za njihov život.

On je istakao da su rešenost Vlade Srbije, puni konsenzus u društvu, velika finansijska ulaganja i podrška najšire javnosti jedini put za spasenje sela naše zemlje jer bez njih neće biti ni Srbije.

Izvor:agrosmart.net

Za spas sela nužna izmena Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo za brigu o selu saopštilo je da je komisija, na čelu sa prof. dr Zoricom Vasiljević, odobrila 57 zahteva za bespovratna sredstva koja su namenjena unapređenju rada zadruga na teritoriji cele naše zemlje.

Interesovanje za konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu je veliko, a dnevno stiže između 20 i 30 zahteva.

Program dodele praznih seoskih kuća, u okviru kog su se prve porodice uselile u svoje nove domove, biće potpomognut dodatnim sredstvima u budućnosti, jer se na ovaj način stvara prilika da se srpska sela ožive i dobiju nove meštane.

Raspisan je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije, saopštio je ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić. Konkurs traje do 3. septembra, a za ove namene je opredeljeno 120 miliona dinara.

Ministar za brigu o selu izjavio je da će 28. juna, na Vidovdan, biti raspisan konkurs za dodelu seoskih kuća mladim bračnim parovima i naveo da će država za otkup kuća davati i do 1,2 miliona dinara.

Minstar za brigu o selu, Milan Krkobabić, smatra da je potrebno najmanje 100 miliona evra za pokretanje socijalnog preduzetništva, kao trećeg sektora privređivanje u Srbiji, pored realnog i javnog. To je, kako je rekao odgovarajući na pitanja poslanika o novčanoj pomoći države za ostale oblike zadrugarstva, pored zemljoradničkog i poljoprivrednog, preduslov da socijalne zadruge mogu da zažive.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета