DUBAI NAS PONOVO OSTAVLJA BEZ DAHA: Oboren je novi Ginisov rekord, a ovaj put se sve nalazi pod vodom! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Novi Ginisov rekord za najdublji bazen na svetu je oboren. Ovaj bazen se nalazi u Dubaiju i prestigao je po dubini bazen u Poljskoj koji je do sada držao rekord. Neverovatan prizor u kome gosti u toku ronjenja posmatraju čitav grad pod vodom, zadivio je svet.

Dubai ne prestaje da iznenađuje svojim inovacijama. Ovaj put je otvoren bazen koji je oborio Ginisov rekord. On je dubok 60 metara i u sebi krije čitav grad, a ronioci imaju priliku da uživaju u neverovatnim prizorima praćenim zvukovima i svetlima. Ovo ujedno predstavlja i najveći podvodni filmski studio. Na putu ka dnu nalaze se dve suve sobe ispunjene vazduhom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by New Atlas (@new.atlas)

Bazen 'Deep Dive Dubai' je oborio dosadašnji rekord koji je držao bazen u Poljskoj za skoro 15 metara. Prema rečima vlasnika objekta, potrebno je nekoliko ronjenja da bi se obišao ovaj 'potopljeni grad' gde ronioci mogu sami istraživati, ali i uživati u brojnim aktivnostima. Bazen je napunjen sa oko 14 miliona litara vode što je količina koja odgovara gotovo šest bazena olimpijske veličine.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tourmeon Travel (@tourmeontravel)

Oni koji ne žele da rone, mogu odmarati u restoranu i odatle posmatrati sve one koji su se upustili u vodenu avanturu. Trenutno je bazen dostupan samo pozvanim gostima, a prvi ga je posetio prestolonaslednik Dubaija, šeik Hamdan bin Muhamed bin Rashid Al Maktoum, kao i neke poznate ličnosti iz sveta glume.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by PRO Diving Community (@i.dive.you)

Agroinfo.rs

 

DUBAI NAS PONOVO OSTAVLJA BEZ DAHA: Oboren je novi Ginisov rekord, a ovaj put se sve nalazi pod vodom! (VIDEO)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Teška 20,4 grama, uzgajana u australijskoj državi Novi Južni Vels, oborila je Ginisov svetski rekord za najtežu borovnicu na svetu.

U vikendu za nama održana je Kobasicijada u Turiji, a ponovo je oboren i Ginisov rekord jer je napravljena najveća kobasica na svetu.

Najveća jagoda na svetu dolazi iz Izraela, a uzgojio ju je poljoprivrednik Cači Ariel. Jagoda je kao najteža ušla u Ginisovu knjigu rekorda.

Od početka izložbe u Dubaiju kroz srpski paviljon je prošlo oko 1.200 poljoprivrednika, a prema najnovojim informacijama odobren je izvoz mleka, mlečnih proizvoda, junetine i jagnjetine u Emirate.

Daglas Smit, povrtar iz Velike Britanije oborio je svetski rekord kada je sa jedne stabljike ubrao 839 plodova čeri paradajza, što je skoro duplo više od prethodnog Ginisovog rekorda.

Dubai je smislio svoj vlastiti način stvaranja kiše dok se bori sa toplotnim talasom od 50C.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета