Tuže komšije zbog petla koji kukuriče 200 puta dnevno

Foto:unsplash.com

Foto:unsplash.com

Jedan stariji par iz Nemačke itužio je svoje komšije sudu zbog veoma aktivnog petla koji kukuriče oko 200 puta dnevno, što im onemogućava odmor.

 76-godišnji Friedrich-Wilhelm (76) njegova supruga Juta (77) bračni par iz Bad Salcuflena, u zapadnoj Nemačkoj, tvrde da dugo nisu imali miran dan kod kuće, a sve zbog Magde, petla njihovih komšija.

Petao navodno počinje da kukuriče svakog dana oko 8 sati ujutro, a ne prestaje do zalaska sunca, odnosno oko 200 puta dnevno kada je vlasnici zaključavaju sa drugom kokoškom. Nakon godina pokušaja da urazume svoje komšije o Magdi, Fridrih i Juta su ih izveli na sud da bi rešili stvar.

Komšija se ne odriče svog petla i moramo ili da živimo sa tim, ili moramo da pobedimo na sudu“, rekao je Fridrih-Vilhelm novinarima. „Ne možemo da koristimo baštu i ne možemo da otvorimo nijedan prozor. To je nepodnošljivo.”

“Teško je govoriti o mučenju, ali to je tako“, dodala je njegova supruga Juta.

Advokat para, Torsten Gieseke , tvrdio je da hiperaktivan petao poput Magde ne pripada mirnom stambenom naselju, dodajući da je još jedan komšija bio primoran da se odseli pre dve godine zbog neprestanog kukurikanja piše nemački bild. 

Magdino kukurikanje je navodno bilo na oko 80 decibela, što je uporedivo sa užurbanim restoranom ili ulicom sa gustim saobraćajem.

Fridrih i Juta su počeli da snimaju Magdino svakodnevno kukurikanje kao dokaz na sudu i tvrde da je njihov pravni postupak bila jedina opcija koja im je bila dostupna, nakon što nisu uspeli da urazume Magdinog vlasnika.

Majkl D., koji je vlasnik Magde, rekao je novinarima da petao igra važnu ulogu među njegovim jatom pilića, jer održava red među ostalim pticama.

„Kokošima je potreban petao, inače bi se čupali“, rekao je medijima. 

Sudija Okružnog suda u Lemgu uskoro će saslušati slučaj Fridriha i Jute i doneti odluku o Magdinoj sudbini.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put u svetu da se petlovo kukurikanje dospe na sud. Petao Moris je još 2019. godine dospeo na naslovnice međunarodnih i francuskih vesti nakon što je njegovo svakodnevno kukurikanje izazvalo bes suseda.

Agroinfo.rs/zanimljivosti

Tuže komšije zbog petla koji kukuriče 200 puta dnevno

Komentari

Some people use that term to mean the interstitium, but the classical understanding from old school anesthesiology is entirely different buy propecia in netherlands

  • Od pUZhfm
  • 2023-08-14 00:37:25

5 lengths, who just last year was fourth in a listed race and winner of a 27, 000 race in 2009, in a field much more crowded as well propecia shampoo

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Narod je kukurikanju petla pridavao poseban značaj. Po tome je petao i dobio ime: reč „petao“, „pevac“ ili „oroz“ potiče od turske reči

Jedna je od najviših rasa pilića, a može biti visoka preko 90 cm. Izgled mu odaje važnost i zrelost uz dužno poštovanje.

Elegantan, finih linija, lepih ukrasa na glavi, ali jake forme seoske živine, krasi ovu rasu.

У традиционалном кинеском календару сваку годину представља једна животиња, која је уједно и њен заштитни знак, и која своју енергију преноси на све догађаје у том периоду. Овај календар је тако окупио разне животиње као што су овца, коза, во, пацов, а 2017. година протекла је у знаку петла. Сазнајмо нешто више о овом становнику сеоског домаћинства.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета