ZELENA JAJA KOJA KOŠTAJU I DO 100 EVRA: Ovaj unosni biznis možete i vi pokrenuti!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Jedna porodica iz Zrenjanina je započela interesantan biznis odgajanja neobične ptice australijskog porekla čija jaja mogu koštati i do 100 evra. U nastavku teksta saznajte o čemu se radi i kako i vi možete pokrenuti ovakav posao.

Vrlo često viđamo neobične kućne ljubimce, a u Zrenjaninu je trenutno prava atrakcija ptica emu koja je poreklom iz Australije i čija jaja koštaju 40-50 evra, a u zavisnosti od potražnje i tržišta, mogu dostići i 100 evra. Emui su drugi po veličini na svetu posle nojeva. Porodica Stojanov iz Zrenjanina je do sada ova jaja samo poklanjala, ali u planu je razvoj velikog biznisa.

Ova ptica jede jednom dnevno i može da poraste čak i do dva metra. Osim što su velika atrakcija u našim predelima, jer ovde njihovo prirodno stanište, mogu biti i izuzetno profitabilne. Ova ptica višestruko je korisna, njihova jaja su izuzetno tražena, kao i meso, za koje su doktori rekli da je među najzdravijim jer sadrži minimalne količine holesterola.

Prosečna težina jaja emua je oko 700 grama i od jednog može da doručkuje mnogočlana porodica. Trenutna cena po komadu je neverovatnih 50 evra, a ono što je takođe veoma interesantno kod ove vrste ptica jeste da ženka snese jaje, a mužjak kasnije leži na njemu.

Uzgajanje emua mogao bi da bude veoma unosan i profitabilan posao za mnoge u našoj zemlji. Osim skupih jaja i kvalitetnog mesa, od ove ptice se još koristi i koža koja se upoređuje sa krokodilskom, a na leđima svakog odraslog emua nalazi se i oko pet kilograma loja od kog se dobija ulje koje se kasnije koristi u kozmetičkoj industriji.

Agroinfo.rs

ZELENA JAJA KOJA KOŠTAJU I DO 100 EVRA: Ovaj unosni biznis možete i vi pokrenuti!

Komentari

Volela bih imati mužjaka i ženku ovih ptica. Kako se može doći do njih? Veliki pozdrav TANJA

Mogu se naći u Novom Sadu, pogledajte po poljoprivrednim oglasima. Pozdrav

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vitamin B12 (Cijankobalamin) je hidrosolubilni vitamin. Izvori ovog vitamina su gotovo isključivo namirnice životinjskog porekla. U ljudskom organizmu deponovan je u jetri

Danas je kajgana sa slaninom većini omiljeni doručak, navika i potreba.

Dobro planiran i izbalansiran obrok u stočarstvu može značajno doprineti smanjenju troškova.

Koronavirus je doneo brojne probleme na svim nivoima. Kriza prati i živinarstvo, a naročito se javljaju problemi kod plasmana konzumnih jaja. Osim toga, hrana za živinu je znatno poskupela, kao i energenti.

Virus avijarne influence (pottipa H5N8) čije je prisustvo potvrđeno kod uginulih labudova na području Beograda ne prenosi se sa zaraženih ptica na ljude, ali se može preneti na domaću živinu i prouzrokovati velike ekonomske štete.

Usled korone su mnogi biznisi propali, a ljudi koji imaju radnje i restorane su na gubitku. Jedna Nemica je u ovoj situaciji došla do vrlo zanimljivog rešenja koje spasilo njen posao od kog živi.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета