Metarska crvena BURANIJA: Raste bukvalno na svakih sat vremena

Foto: Print screen youtube

Foto: Print screen youtube

Duge mahune, crvene boje koje rastu veoma dugacke pa se zato zovu metarska buranija

Postoje niske i visoke sorte boranije, a više se gaje niske, jer su manje zahtevne i daju veće prinose. U sortu niskih boranija spada tzv. olovka, žuta i zelena, a visoke sorte su tačkare, plitkare ili lozane. Dobro uspevaju na vlažnim i osunčanim mestima.

Aziska sorta koja veoma dobro uspeva kod nas.U pitanju su duge mahune, crvene boje koje rastu veoma dugacke pa se zato zove metarska buranija,dok zelena raste jos duze. Inace mnogi primerci rastu do 80cm. Bere se dok je mlada,kao i svaka druga buranija,ne treba cekati dok skroz poraste. Koristi se na isti nacin kao i naša buranija s tim da se ova sorta može koristiti i za turšiju. Veoma je uksuna i jako rodna,takode uopšte nije zahtevna i veoma brzo raste, bukvalno 1cm na sat. Seje se direktnom setvom od polovine maja ne pre. A takode može da se od nje izvede rasad iz caša,jer ima cvrstu stabljiku. Ima jako interesantno seme,koje je pogodno za pasulj. Kod nas jako retka sorta, generlno nepoznata. Stabljike znaju da rastu cak do 4 m tako da joj trebaju pritke. Suvo zrelo zrno može se koristiti i kao pasulj, a ima visok prinos suvog zrna, do 10 tona po hektaru.

Izvor:oroseeds.rs

Metarska crvena BURANIJA: Raste bukvalno na svakih sat vremena

Komentari

Propecia Wann Wirkt Es [url=http://buycialikonline.com]cialis online cheap[/url] Pyridium From Mexico

ivermectin cream Levitra 12 Jours

stromectol 12mg Another possibility for measurement is looking at the production of antibodies.

cialis for daily use We invite you to share your own choices, and join the conversation about other buildings that shaped and continue to shape American life

I returned and received the orders cialis cheapest online prices In some cases such as the Zero program to quit smoking Ro is working with insurers to offer some form of coverage

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Za kilogram semenske je potrebno između 3 i 5 kilograma merkantilne pšenice

Nekada velika pomama za uzgojem puževa vladala je u Srbiji, a u susednoj Hrvatskoj, tačnije posle kiše po Slavoniji i Baranji, nicali su natpisi "otkup puževa" u vreme njihove berbe, tokom aprila do sredine maja. Međutim, sada ih je sve manje. No, jedna otkupna stanica na istom je mestu već 20 godina. Čim se pređe preko Drave mostom kod Osijeka, sveže pobrani puževi mogu se predati Osječanki Jozef

Poljoprivrednike u Srbiji ovih dana, uz žegu i očigledno sušnu sezonu, muči i nabavka veštačkog đubriva za jesenju setvu. Izvesno je da cene neće pasti, a naročito zabrinjava to što im je prošle godine za tonu veštaka trebalo oko 45.000, a sada ih to košta i do 145.000 dinara.

Poskupljnenja se beleže na svim nivoima, a muku muče i poljoprivrednici jer je setva kukuruza, soje, suncokreta ove godine skuplja za 45 odsto nego lane.

Proizvođači malina se nadaju da će cena za kilogram ove godine biti najmanje 600 dinara, dok se očekuje da poskupe i dnevnice berača "crvenog zlata".

U toku je prolećna setva, a iako se primećuje nedostatak vlage u narednom periodu se očekuje da će ovaj deficit biti delimično nadoknađen.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета